Efva Attling valde ut Brink Commerce headless, live på 15 veckor

In E-handel, Headless / Decoupled CMS, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Composable Commerce och headless commerce utmanaren Brink Commerce har vunnit en rejäl skalp i Efva Attling Stockholm ABs nya digitala närvaro. Brink Commerce valdes ut framför andra e-handelsplattformsalternativ när Efva Attling skulle bygga en ny ”online journey” och skalbar plattform. Målet med projektet var enligt grundaren Kristian Tysander att skapa en enkelt administrerad lösning för alla på företaget som samtidigt var helt anpassad efter Efva Attlings verksamhet.

Efva Attling har en historik av att byta plattform var 24:e månad. 2018 fick SQLI Star Republic uppdraget att ta fram en utökad e-handel för smyckes- och designvarumärket på Optimizely/Episerver Commerce. Som nu kastas ut. 24 månader innan dess valde Efva och co. att kasta ut en tidigare Panagora e-handel för att då satsa på en Borås-baserad Askås e-handel. Fyra plattformar på runt 6 år med andra ord.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Tom Wood live på Brink Commerce, Voyado, Algolia och Contentful e-handel

Lösningen ska utvecklats under hård tidspress, enbart 15 veckor fick Brink Commerce på sig att ta fram den nya molnbaserade plattformen. Detta trots att design, mode- och accessoarhuset har en omfattande och komplex produktportfolio.

” – När vi först började arbeta tillsammans med Brink Commerce upplevde vi direkt fördelarna med att arbeta med en huvudlös och endast API-baserad plattform. Den stora skillnaden, jämfört med vårt tidigare projekt, var att vi hade friheten att välja vilka processer vi ville stödja utifrån våra faktiska behov, istället för vad som var möjligt på grund av tekniska begränsningar. Detta fick oss omedelbart att känna mycket mer kontroll över vår egen verksamhet.”

Säger Petra Dranger Jendermyr, marknadsdirektör på Efva Attling

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Armatec handlar upp ny nordisk PIM-lösning efter gedigen urvalsprocess

Efva Attling kallar sig ett av Sveriges mest kända smyckesmärken och har utsetts till leverantör till det kungliga hovet i Sverige. Grundat av entreprenören Efva Attling 1996, nu med en omnikanal strategi, försäljning online, samt i egna konceptbutiker och genom återförsäljare. Idag finns 9 konceptbutiker i Skandinavien och över 200 återförsäljare runt om i världen.