Electrolux bygger D2C e-handel 2021, ser över SAP Commerce och Salesforce

In CXM, E-handel, Nyheter, Salesforce Commerce Cloud, SAP Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Electrolux har inlett de egna nya, omfattande e-handelsprojekten på global basis. Det är en del som ligger nära de Cognizant/BombayWorks förvaltade Episerver/Optimizely webb- och electrolux.com-projekten, men här gäller främst nyupphandlade plattformar.

I nya ”D2C Ecom Merchandizing” projekten är det främst SAP Commerce Cloud och Salesforce Commerce Cloud/Salesforce Marketing Cloud på tapeten. Det nya D2C E-Commerce-teamets kärnfokus är att [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]utveckla och utnyttja nya marknadserbjudanden som kan ge lönsam tillväxt för Electrolux.

Electrolux har sedan många år tillbaka en omfattande SAP ERP-miljö och flera SAP hybris/Commerce projekt. Men vitvarujätten har, styrt från sina amerikanska verksamheter i USA, även sjösatt flera Salesforce Marketing Cloud initiativ där man ska varit intresserad av de senaste månadernas D2C paketeringar för att få en egen, mer modern och bättre kontroll över e-handelsinitiativen. Och börja på ny kula efter flera utredningar och monolitprojekt inom e-handel som inte lett någonstans efter flera år.

Vi har mer på samma ämne:  Stor skillnad mellan heta och mindre efterfrågade e-handelskonsulter och bolag

Electrolux Professional har tidigare jobbat tillsammans med Accenture för flera Salesforce CRM projekt. Electrolux Group jobbar även med Google Analytics och Content Square behovsanalys.

Redan för ett decennium sedan handlade Electrolux upp flera versioner av (de hade en väldigt förmånlig licensmodell av Elektropost/Episerver) Episerver Commerce för sina Home-butiker samt för hela Electrolux.com. De jobbar med Niteco, ARC Curamando och NoA Making Waves. Electroluxhome.se är fortfarande en Episerver Commerce webb.[/ppp_patron_only]