Electrolux väljer ny global CXM-leverantör av Episerver Commerce och CMS

In CXM, Nyheter, Optimizely/Episerver, Optimizely/Episerver Commerce, SAP Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

I veckan har några större digitala och Episerver-fokuserade casepresentationer tillsammans med svenska Episerver avverkats. Där framgick det att Cognizant är en ny leverantör av Electroluxs digitala upplevelse- och kommersplattformar. De ska numera ha erhållit en större del av ansvaret att sköta teknisk produktion och AM för Electrolux totalt hela 106 globala sajter. Nu i höst ska flera av webbarna även designats om och gått live för hela 33 marknader och på 37 olika språk.

Stefan Berg, tidigare VP Connected Consumer Solutions Electrolux, har det senaste året berättat om hur:

”Cognizant hjälper oss med bolagets vision att gå från vitvaruförsäljare till en leverantör av skräddarsydda, interaktiva hem.”

Cognizant har utvecklingsuppdraget globalt, men de jobbar även med mer lokala leverantörer som Bombay Works i Skandinavien för att få ihop leveransen. Totalt har Electrolux valt ut 10 byråer över världen. För att få jämn Episerver kompetensnivå när samtliga hundratals webbarna ska slutkodas och förvaltas. Dessa byråer ska satts samman för att jobba i de, idag sedvanliga, agila teamen. Där även kund samt leveransansvariga (Cognizant) jobbar ihop.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Cognizant vinner IT-uppdraget för underhållningsföretaget

290 000 man stora Cognizant är annars anonyma i Sverige. I förhållande till andra konsultbjässar som Accenture Interactive (500 000 anställda), Deloitte Digital (320 000) eller Capgemini (250 000). Deras starka amerikanska bas kan hjälpt till övertala Electrolux, som har stora delar av IT i USA (Charlotte, NC). De har förvisso öppnat upp egan varumärket Zone Digital som ska ha tittat på Sverige i år via att anställda lokala kontorsansvariga. Samt köpt in sig i tyska partnern Netcentric.

Electrolux globalt var tidigare ett uppdrag Nansen/Making Waves ansvarade för tillsammans med bl a Ciber (ehandel). Avantime och Acando jobbar med Electrolux intranät/modern workplace sedan två decennier tillbaka (numera på Microsoft Office 365 lösningar) och även Creuna Stockholm har varit inne senaste åren. Electrolux har annars främst fokuserat på att leta nya leverantörer kring sitt mångåriga ERP, SAP de senaste åren. Ett uppdrag som testats om de inte även går att växla ut med SAP hybris (Commerce Cloud) och Marketing Cloud. Men det har inte bedömts tillräckligt starkt sett till lokal leverantörskapacitet eller small appliances paketeringar än så länge. Med en SAP-integration hänger därför Episerver kvar, för både e-handel och de kundfrontande delarna av Electrolux.com samt kringssajter. Ett svenskt samarbete som sträcker sig 19 år tillbaka.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Avantime vinner SMÅA, stöd inom digital marknadsföring och SoMe

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss