Elgiganten.se uppgraderar till responsiv Intershop 7 från 2012

In Adobe Commerce / Magento, Featured, Intershop by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comment

Mediamarkt.se var först ut med sin nysatsning för omkring en vecka sedan, men största konkurrenten Elgiganten ligger inte långt efter.

Det är på nätet, med ”anti-Kalle Anka lösningar”, det ska ske när elektronikjättarnas miljardförlustrullning ska stoppas. Det bekräftar även Mediamarkts pinfärska VD i en intervju idag (där det även framkommer att de förlorat sammanlagt 0,8 miljarder SEK på sina svenska butiker).

Brightstep med Mattias Pihlström berättar att de varit med i teamet som just lanserat nya, numera responsiva Elgiganten.se. Den återfinns numera på en ny Intershop 7, den senaste versionen av produkten.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Atlas Copco satsar på tung, tysk e-handel. Bygger PWA

elgiganten intershop

Även om produkten är ny, och ovanlig i Sverige, är den nya plattformen hos Elgiganten inte helt pinfärsk. Redan för 2,5 år sedan (!) gick de första versionerna av produkten i version 7 ut till partners.

Och den responsiva lanseringen verkar lida av snarlika responsiva problem som den nya jättereleasen ABB.com drogs med. Det är lite väl mycket mobile first i stilmallarna. Även i desktopversionen sportas t ex ett lika stort kundvagnstypsnitt som för övriga puffrubriker (!) samtidigt som en fem storlekar mindre font används för produktbeskrivningar.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Atlas Copco adderar kreativa tjänster till inhouse martech och IT

Elkjop.no, markantalo.fi, lefdal.com (kolla deras MediaMarkt ripoffkampanjer) och electroworld.se rullar samtidigt över på samma Intershop 7 platta. En anledning till att projektet tagit tid.

Brighstep har jobbat med kunden sedan tidigare och även infört andra versioner av eBays premiumprodukt Intershop (som följer Magento och GSI Commerce). För sökning används FACT-Finder, får MKSE.com veta.

Kommentarer

  1. Ett steg tillbaka @elgiganten_dk , kommer inte sälja bra..

Leave a Comment