Er sida är för seg om den laddar saktare än..

In Cloud / Förvaltning, CRM Customer Relationship Management, Nyheter, Online Marketing, Static Site Generator by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Är ni redo för 2017 års siffror kring den optimala laddningstiden av en HTML-sida? Efter ”Performance-året 2016” med Facebook Instant Pages, AMP, Campaign Management och alla varianter av headless CMS och SWSG kände sig många webbplatsägare och CMOer stressades att satsa stora pengar på optimering och CDN-nätverk som drev ned laddningstiderna till under sekunden. Inte minst FTs påstående i höstas stressade upp många.

Men så farligt är det inte. I alla fall inte enligt CRM- och online marketing bjässen HubSpot. De har tittat på alla sina tiotusentals användare och kommit fram till att den ideala laddningstiden för en webbplats HTML just nu ligger på 1,5 sekunder. Eller mindre, så klart.

Om en större HTML sida laddar saktare än 1,5 sekunder väljer Hubspot numera att informera deras kunder att det inte är optimalt. Laddar den segare än 5 sekunder kommer tom. en varning.

Men webbplatsägarna har haft tid på sig att förbättra användarupplevelsen. Redan för 4 (!) år sedan påpekade svenska Apica om hur fler än hälften av alla besökare kunde lämna för konkurrent om en webbplats laddade segare än på 2 sekunder.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Hubspot köper in sig i "AI sidekick" inom smart copy

Leave a Comment