Ett spindelnät av olika idrottskopplingar, nya SOK.se har släppts

In Nyheter, Sitevision, Sökmotor by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Sveriges Olympiska Kommittés SOK.se bestod innan det nya projektet påbörjades av 166 sidmallar, 1632 sidor, 9079 artiklar, 11842 bilder och 608 filer. Som dessutom var kopplade till varandra på flera komplexa sätt.

Nu har Sveriges Olympiska Kommittés nya webbplats rensats upp, gjorts mobilvänlig och snabbare på en SiteVision av Limepark (stod för interaktionsdesign, grafisk form, mallbygge, specialfunktioner, integration och struktur).

sok sitevision

Alla kopplingar mellan sidorna på sok.se illustrerade

Projektets målsättning var att sok.se ska vara det ställe där besökarna känner att man får mest och bäst information om tidigare, pågående och kommande olympiska spel. Man ville även att den grafiska formen bättre skulle förmedla OS-känslan, att man ska kunna återuppleva magin från stora ögonblick och inspirera fler att utvecklas genom idrott.

0st
atleter kopplade till spel, sporter etc. på olika sätt ser ni ovan

Webbplatsen integrerar även ett äldre system som innehöll information om alla tidigare olympiska spel och data om över 4000 svenska idrottare som deltagit i dem.

Linda Sandgren ledde projektet från Sveriges Olympiska Kommittés sida.

 SiteVision är nöjda med referensen, webbplatsen prisades omgående med Guldhanden för bästa kommersiella webbplats vid SiteVisiondagarna 2015.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Tillväxtverket släpper nytt med finansiering och kunskap i fokus

Leave a Comment