Ford kopplar upp sig mot 675 000 småföretagare via Salesforce

In Adobe AEM, CXM, E-handel, Java, Nyheter, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Ford släppte under dagen nya Ford VIIZR, ett nytt Field Service, fältserviceverktyg byggt på Salesforce och utformat för att möta behov hos associerade småföretagare som rörmokare, elektriker och värme- och ventilationstekniker.

Det finns för närvarande 675 000 små och medelstora företag inom service- och underhålls- och byggyrken i USA. Marknaden för fältservicehantering uppskattas till 3 miljarder USD årligen i USA. Marknaden förväntas även fördubblas under de kommande sex åren, eftersom förändringar i konsumentbeteende som orsakas av Corona kommer att driva hög efterfrågan.

Vi har mer på samma ämne:  Swarovski Optik kastar ut monolit, ersätter med både Commercetools och Contentful

Ford hoppas det nya molnstödet kommer hjälpa dem förenkla kommersiella aktiviteter som fakturering, schemaläggning och hantering av förfrågningar.

” – I mer än 100 år har Ford varit ryggraden i kommersiell verksamhet. Salesforce är den globala ledaren inom CRM och tillsammans är Ford glada över att ta fram avancerade digitala verktyg till handeln för att hjälpa till att driva produktiviteten i deras verksamhet.”

Säger Fords vd Jim Farley. Ford är dock ingen Salesforce fullservice kund i övrigt, det finns [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]stora Adobe AEM installationer som användes så sent som vid sommarens Mach-E lansering för att driva webb, personalisering och e-handel.[/ppp_patron_only]

Vi har mer på samma ämne:  Fazer fortsätter investera i Salesforce, utvecklar D2C modell