Vilka personlighetsdrag har ledande digitala CMO? Marcher Markholt vet

In CXM, E-handel, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Baserat på Cubiks utvärderingsmodell har headhuntingfirman Marcher Markholt gjort en gruppanalys av alla de svenska nominerade till Årets Marknadschef. Om CMO är den nya IT-chefen och digitalbudgetägaren samt beställaren är det så klart intressant att se vilka personlighetsdrag och karaktäristiska tekniska förmågor de nya digitala beslutsfattarna har. Som t ex totalvinnaren från Max, Maria Ziv. Det handlar enligt Marcher Markholt om egenskaper som:

  • De är moderna och mer flexibla ledare
  • De har en empatiskt ledarskapsstil som talar till t ex millennials syn på arbetslivet
  • De vill bryta ned alla silos internt inom organisationen för ökad digitalisering
  • Matchar egenskaper nya förmågor (talanger) söker i din digitala ledare
  • De har lättare att anpassa dig efter t ex


    Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!

    Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.Login with Patreon
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  KFC och Burger King Sverige väljer Oracle för snabbare affärsbeslut