Googles sökresultat för bra, hälften behöver inte klicka sig vidare

In Nyheter, Sökmotor by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Googles sökresultat, med all sin grafik, sina extrakt av innehåll, utfällningsbara listningar och videoklipp samt tweet rakt i resultaten fungerar bra. Väldigt bra. Så pass bra att nästan hälften av alla sökningar i år stannar av vid sökresultatsidan. Ett fantastiskt resultat för Google, som av flera skäl jobbat hårt på att få sökande att stanna längre på egna domänen de senaste åren.

  • 48,96% sökningar stannar av utan något klick alls.
  • Och även den nya annonsmärkningen borde synas i Googles intäkter snart, hela 7,2% av alla klick leder till sponsrade länkar.
  • 6,01% av alla sökningar går vidare till sajter som Youtube, maps.google.com eller news.google.com och andra som ägs av Alphabet, Googles moderbolag.
  • 12% av alla klick från en Google sökning slutar på en Google-ägd sajt (desktop då mobile inte går att mäta på detta sätt). 6% av dessa är Youtube.
  • 45,0% av alla klick går vidare till andra sajter, som inte Google står bakom. Webben.
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Coop MedMera flyttar över 30 applikationer till GCP

Datan kommer från klickflödesdata-företaget Jumpshot, analyserat av SparkToro, och baseras på amerikanska sökningar under första kvartalet 2019. Hela 150+ miljarder sökningar ska ingå.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss