Got Event öppnar personaliserad lösning för evenemang som lyssnar på besökaren

In API, CXM, Nyheter, Umbraco by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Got Event presenterar en ny digital- och kommunikativ plattform, där Creuna ansvarat för såväl utveckling av webbplatsen som den bakomliggande digitala strategin. Kommunikationskonceptet är framtaget av CP+B. Got Event är Göteborgs Stads evenemangs- och arenabolag och driver bland annat Ullevi, Gamla Ullevi och Scandinavium.

”– Med våra nya kommunikativa möjligheter blir vi en självklar samlingspunkt för större events och aktiviteter i Göteborg”

Säger Jeanette Holmén, försäljnings- och marknadschef på Got Event.

Siten är byggd i Umbraco.

Arbetet inleddes med en digital strategi och teknisk rekommendation under våren 2015. Fokus ligger på att, i linje med kommunikationskonceptet, stärka Got Event som en stor evenemangsaktör och bli samlingspunkten för arenor och evenemang i Göteborg. Inledande målgruppsintervjuer och användarstudier lade grunden till designkonceptet och den tekniska plattformen. Parallellt togs även texter, med en tonalitet i linje med det nya kommunikationskonceptet, fram.

Användarvänlighet var en stor del av lösningen. Genom att bygga upp flödet i block tar användaren del av en del i taget. Varje arena särskiljs med en egen färg. Siten innehåller också finesser som inspirerar och gör det enkelt att planera inför ett event, till exempel genom att kunna lyssna på en artist via Spotify eller att se väderinfo inför samma evenemang.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Systembolaget uppdaterar ViNet och Employee Experience för 6000 anställda, bygger dashboard

Leave a Comment