Gudrun Sjödén siktar på Kina med ny e-handelslösning, omsätter 100Mkr i USA

In E-handel, litium, Nyheter, Omnikanal by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Gudrun Sjödén har förtroende för sin nuvarande e-handelslösning på Litium med ett Harmoney e-handels ERP. Så pass att de vågar ta samma uppsättning till en kinesisk lansering av varumärket.

Etableringen i Kina väntas starta med en webbsatsning i Hongkong för att sedan ta sig vidare till kinesiska fastlandet under 2019. Satsningen på Asien är Gudrun Sjödéns tredje stora expansion under 2010-talet. År 2013 öppnade Gudrun Sjödén sin första butik utanför Europa, i New York. Då hade man redan under två år haft en direktkanal genom viss e-handelsförsäljning till amerikanska kunder.

”- När e-handeln var uppe och stabil, då var det dags för butiken som steg två. Jämfört med Europa var det verkligen en helt annan marknad i Amerika .. Vi insåg att vi får en mycket lättare resa om vi tar med våra svenska partners över.”

Säger Ann Adelsson på Gudrun Sjödén som idag omsätter nästan 100 miljoner i USA. Handelslösningen Harmoney utvecklas av svenska Pulsen. Pulsen och Gudrun Sjödén har samarbetat sedan tidigt 1990-tal, beställare är IT- och webbchef Helena Johansson.