Hertz byter intranätplattform, nöjda med Sharepoint och Facebook Workplace

In Intranät, Microsoft Dynamics 365, Nyheter, Office 365 SharePoint Online, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Cecilia Saberi, kommunikationschef på stora biluthyrningsföretaget Hertz, var en av huvudtalarna under årets Smarta Intranät 2023 konferens. Hon tog med sig erfarenheter av att jobba med Facebook Workplace som social plattform samt om intranätsbyter från en Optimizely/Episerver till en ny Microsoft Sharepoint. 

0 st
anställda tar del av intranätet

 

Vilka svenska bolag har redan spenderat för mycket på fel headless-stöd och eventuellt missmatchade digitalstöd? Ett MKSE Patreon Premium-konto öppnar upp för MKSE.com Lens och direktkontakt med innovation tech samtal. Prova gratis – en begränsad period.

Hertz har ungefär 600 medarbetare i Skandinavien och ett stort nätverk av franchisetagare som alla skulle få en modernare och bättre employee experience. En utmaning vid projektstart var att majoriteten av innehållsägare var så missnöjda med tidigare CMS och intranätsmallar samt administrativt stöd. Detta ska däremot bytet till en Microsoft ”out-of- the-box” miljö och redaktionell utformning rått bot på.

Det finns numera fler målgrupper, dessa är rollbaserade från AD grupper och heter Ledare, HK personal, stationsmedarbetare, kundtjänst, Sales Center, Återförsäljarnätverket.

Arbetet ska letts av tydliga och enkla delmål, delvis baserade på bolagets övergripande våra värderingar, vision, och affärsmål. Effektivitet och kostnadsoptimering var viktigt. En nyckel med att få med alla på tåget ska ha varit att jobba mer centraliserat snarare än den tidigare decentraliserade modellen. Detta för att skapa bättre ägarskap. Samt att prioritera stakeholders var en annan nyckel. Lanseringen skedde för bara någon vecka sedan i hela norden.

I Sverige har Hertz 200 uthyrningsställen från Ystad i söder till Kiruna i norr.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Svenska kyrkan släpper Kornet, väljer SharePoint och Viva Engage