H&M släpper ny m-commerce lösning

In Adobe AEM, Java, SAP Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin Edenström3 Comments

Adobe CQ5 kunden H&M har lanserat sin nya mobilsida som även inkluderar deras hybris e-handelslösning. Företagets Karl-Johan Persson pratade om satsningen redan i oktober. Ett svensk-indiskt team ska ligga bakom produktionen.

hm.com m-commerce

Den nya sajten sniffar automatiskt fram mobilbesökare och ber om deras plats för att lokalisera bästa geografiska marknad. Lite vågat med att börja e-shopen med en dialogruta, men iOS/Android användarna kanske är så vana att uppge sin position att det inte avskräcker?

Det är fler dialogrutor i den nya mobilsajten/m-commerce lösningen. Både marknad, välkomstmeddelande ska klickas bort vid första anblick. Därefter följer målgruppsingångar baserat på kön och ålder. Toppmenyn är utfällningsbar och inkluderar medlemssidor. Prisinformationen satsar på ”rea-stil” och har en högersektion med val. Produkter ej i lager syns direkt vid produktsidan. Val användaren glömt göra markeras med en ”pratbubbla” direkt vid det missade valet, bättre än i topp med röd text som är standard.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Efter hackerattacken, Coop satsar på SAP Commerce Cloud e-handel

Kassan är lustigare, samma fält används för personnummer/kundkortnummer/medlems-ID. Men det är rätt otydligt var medlemskap införskaffas (syns inte på första skärmen) och det finns inte personnummer-uppslag i denna funktion för ickemedelmmar (något många e-handlare vant sig vid). De som hittar registreringen möts av 10 krav på information som måste anges. En riktig kommersdödare om inte det obefintliga personnummeruppslaget var det till en början.

Det finns ”stilsidor” med swipebar inspiration i helskärm. Även video finns upplagt. Snyggt.

En laddikon syns ibland lite väl länge och det förekommer fler buggar, bl a rea-sektionen har i skrivande stund en hel del fellänkningar/felsidor.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Accenture, Adobe, och AWS inflationstimpriser hos svenska beställare, upp över 20 procent

H&M är sedan omkring ett år tillbaka Adobe CQ5 java och hybris e-commerce kunder. De hade även tidigare en mobilsajt (se bild nedan).

http://mos.futurenet.com/techradar/classifications/computing/internet-and-broadband/images/mobile-sites/hm-250-100.jpg

Kommentarer

  1. Just mobil-shop-siterna kör inte CQ5, men framtida mobilversioner av About och Career kommer att komma.

Leave a Comment