Hugo Boss och Mattel bygger metaverse-upplevelser i Adobe Substance 3D

In Adobe AEM, CXM, E-handel, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Nyheter till MKSE.com #metaverse tagg och artikelarkiv. Denna gång är det inte Meta själva eller Accenture som berättar om sina framsteg i universumet, men Adobe. Adobe presenterar idag några innovationer för att ”främja metaverse-upplevelser”. Det handlar om egna produkten Substance 3D som används som designverktyg inom Creative Cloud för att skapa 3D content och ”AR experiences”.

”– Att införliva Adobe Substance 3D i våra produktdesign- och utvecklingsprocesser har låst upp en ny nivå av kreativ frihet för Hugo Boss-teamet. Framväxten av metaverse innebär spännande möjligheter för modevärlden, och Adobe Substance 3D-verktygen är en integrerad del av vårt tillvägagångssätt när vi genomför vår plan att utveckla 80 procent av våra kollektioner digitalt i slutet av året.”

Säger Sebastian Berg, Head of Digital Excellence på Hugo Boss. Substance var ett förvärv Adobe gjorde för enbart två månader sedan som nu döps om och blir mer en del av egna portföljen. Hugo Boss, Mattel och Salomon ska vara kunder inom 3D-skapande och metaverse-anpassningar till Adobe idag.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  GM handlar upp Adobe Experience Cloud för att vägleda elbilsägare

Adobes ”R&D” gäng på Adobe Research ska dessutom tänkt på Substance och delvis ha kopplats ihop produkten med framtida och nuvarande AR- och 3D-shoppingstöd i Adobe Commerce. För att t ex ge information online och addera till en shoppingupplevelse i butik. Kunderna ska framöver t ex kunna skanna produkter på sina mobila enheter för att få tillgång till personlig shoppinginformation, prisjämförelser, recensioner och produktdetaljer.

Adobe har dessutom släppt en ny metod för att optimera laddningstiden, samtidigt som det visuella bibehålls i AR-kundupplevelsen. Den nya AI-drivna metoden ska göra det möjligt för varumärken att leverera en mer högkvalitativ AR-upplevelse. Tekniken kommer att integreras i Adobe Aero senare i år.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Adobe Commerce om Black Friday 2023, onlineförsäljningen ökade med åtta procent