ICA bygger smart butik i Stockholm, varnar om en burk majonnäs vält

In AI, ChatGPT, Machine Learning, CXM, E-handel, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

ICA kontrar Coops nya self-scanning app-initiativ, AI- samt AR-stöd med egna delvis ombyggda, smarta butiker. Med flera nya tillhörande tjänster. Här är det däremot främst butiksägaren och dess personal som digitaliseras och förses med nya typer av smarta tjänster baserat på AI-försedda kameror.

I de första Intelligent Store pilotprojektet i en utvald butik i Stockholm finns numera bl a:

  • Shelf Attention Module – Stöd där videokameror i taket märker av att ett hylla är tom och meddelar ICA-butiksägaren att fyllas på via app)
  • Integration med Ombori – Ombori Grid är fokuserade på integrerade skärm- och mobila upplevelser i publika miljöer. I ICAs fall handlar det om en butiksskärm som i realtid kan lista just dessa existerande och påfyllda produkter, samt lista alla relaterade produkter inom varje område och ge mer information om varje produkt.
  • Customer Attention Module – Om en vara ramlar ned på golvet eller något ser märkligt ut i gångarna, tillstötta produktpelare t ex, får ICA-butiksägaren och dess anställda notiser om detta i egna butiksappen och kan omgående gå och fixa till det.
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Så väntas lagarna och straffpåföljden i AI (AI Act), IoT (Data Act), DMA Marketplace och DSA Sociala Medier påverka Sverige

Lösningen är framtagen av Avanade, Microsoft och just Ombori.