Nio procent fler avslut, 55 procent snabbare Jysk Magento 2 e-handel

In Adobe Commerce / Magento, Drupal, E-handel, Nyheter, Omnikanal, PWA by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Den open source Drupal-lösning som gällt för Jysk.se samt flera andra landssajter utmanas under 2020 från flera håll. På den kanadensiska marknaden har retailaktören Jysk valt att nyligen gå live med en Magento 2 e-handel. En större satsning som enligt uppgift planeras rullas ut på flera av de marknader där Jysk verkar.

Jysk har hela 2534 egna butiker världen över, totalt 22 000 anställda och finns i hela 48 olika länder. Omsättningen under förrförra verksamhetsåret var hela 34 miljarder SEK.

Magentointegrationen ska fått en full koppling till egna Jysk ERP-systemen i alla länder. GÄllande allt från kategoriträd till exakta SKU:er, prisuppgifter per vara och löpande lageruppdateringar samt övrig ”order processing”. Det finns  en ny print-katalog integration, POS-integration och real-time stöd för t ex lageruppdateringar. En migration från en tidigare GWT lösning ska hjälpt till så att ingen SEO förlorades vid plattformsflytten. Det ska även vara en ”Cross-country solution” med valutastöd för alla marknader och mycket mer.

Vi har mer på samma ämne:  Salesforce sämsta CDP, otippade aktörer, Sitecore och Microsoft nya ledare

Sidorna ska efter lansering 2020 ladda runt 55% snabbare och AOV ökade med +9% efter att Science4Commerce modulen integrerades.

Jysk säger sig vara stolta över att driva företaget enligt en ”skandinavisk standard” och de är stolta över att föra in en motsvarande kultur i sina butiker och hela sitt arbetssätt. Svenska Jysk genom bolaget JYSK Nordic som finns i alla skandinaviska länder. Och det är lettiska Magento-leverantören med det skandinaviskt klingande namnet Scandiweb som ansvarar för den nya Magento 2 e-handeln. I Sverige, för jysk.se, används än så länge den Drupal-kassalösning som tagits fram ovanpå Drupalwebben. Samma Drupal-lösning används i skrivande stund även för t ex brittiska jysk.co.uk e-handeln.