Kalmar kommun byggs om, blir ”mer inbjudande” med landsgemensam struktur

In Nyheter, Offentlig sektor, Sitevision by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Funka ABs digitala kommunstandarder används numera av över 200 svenska kommuner. En imponerande siffra. Draghjälp kom av senaste kunden, nylanserade Kalmar Kommun med officiella närvaron Kalmar.se.

Kalmar kommun har på relativt nya plattformsvalet Sitevision CMS, köpt in en ny externwebb med fokus på hög service och trevlig upplevelse. Nya kalmar.se ska vara bättre mobilanpassad, har designats för att vara ”mer inbjudande” för kommuninvånarna samt ska fått en tydligare struktur då Funka AB:s standarder nu används.





Partner som handlades upp för sommarreleasen som just stod klar vart Soleil IT.

Kalmar gick tidigare i bräschen som svensk kommun då de var först med en väldigt som passade den tidens sökmotor/SEO-inriktade navigationsbeteende. Då var det på en Episerver / Siteseeker lösning framtagen QD Utveckling 2009. Den Episerver-installationen togs sedan över av Meridium 2010.

Förra hösten kom även Kalmars sprillans nya intranät “Piren” för 5300 medarbetare som låg på lokala teknikvalet Spintr med leverans från samma byrå i Örebro.

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera. Kontakta oss.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  HiQ bakom nytt intranätprojekt för Luleå kommun

Leave a Comment