Kjell.com gör om e-handeln, sett över leverantörer och plattformar

In E-handel, Nyheter, Omnikanal, Optimizely/Episerver, Optimizely/Episerver Commerce, PIM by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Många svenska butiksnätsägare och retailjättar gör omtag eller nytag på sina e-handelssatsningar de senaste 3-6 månaderna. Så även Kjell & Co., tidigare en snart fem år gammal Episerver Commerce och Avensias Scope performance ramverksanvändare. Eric Lundberg tog över som ny VD för företaget för 10 månader sedan. Han hade en bakgrund som marknadschef på Apoteket AB och hade länge fokuserat på e-handel.

Men i Kjell & Co.s fall visade man sig vara nöjd med licensarvoden, Customer Success Managers och leverantörer ett tag till. Det visar sig att efter viss utmaning och granskning får Avensia förnyat förtroende att utveckla företagets e-handel och webb. Även Apoteket är en Episerver Commerce användare, så Eric kände igen sig. inRiver PIM och Apptus eSales ska även finnas med i mixen.

Vi har mer på samma ämne:  Crownpeak DXP köper också upp bolag inom AI-ehandelssök

Det nya målet med e-handeln, som väntas lanseras senare i år, är att den ska ge en e-handelsupplevelse som speglar kundmötet i den fysiska butiken, där rådgivning och kunskapsspridning står i centrum.

Den gamla e-handeln är även den en rest från Avensias arbete med en moddad versionen av plattformen Microsoft Commerce Server från 2011.

Kjell & Company har över 100 butiker på 52 orter i Sverige samt 15 butiker i Norge och totalt närmare 1000 anställda. Huvudkontoret och logistikanläggningen ligger i Malmö.