Koenigsegg.com lanserad på custom CMS av Treehouse

In Flash, Nyheter, Play-kanal / Multimedia by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Treehouse i Stockholm har lanserat nya Koenigsegg.com på egenutvecklade CMS:et Treehouse CMS. Petter Plöjel berättar för MKSE att Koenigseggs krav var att själva ska kunna uppdatera så mycket som möjligt på siten. Därför har majoriteten av den nya sajten lagts i HTML och inte i flash som den svenska biltillverkaren tidigare premierat.

Toppnavigeringen ligger i javascript, men stora delar av startsidan är ändå tidsenligt presenterad med stora flashfilmer. Även nedernavigeringen är skriven i flash. Men det finns en tillhörande, nedfällningsbar ”full menu” i javascript.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Åhléns kastar ut 20 byråer för egen digitalfokuserad inhouse, de ryker

Stor vikt ska ha lagts vid att låta alla sektioner inom sajten ha en unik, egen design. Inte styrd av strukturen och designen i en låst mastertemplate. Den nya sajten ska vara roligare att navigera igenom och ligga i linje med varumärkets många möjligheter till customanpassning och custom kringprodukter.


Treehouse CMS
använts sedan tidigare även av Frida Förlag / Allers sajter som Frida.se och SOLOmag.se. Företaget har tidigare även tagit fram CMS för Stureplan.se.

Leave a Comment