Kommunen väljer bort Sitecore och rekordtidig martech satsning, landar på Sitevision CMS

In AI, ChatGPT, Machine Learning, CDP, DMP, CXM, Martech, Nyheter, Offentlig sektor, Online Marketing, Sitecore XP, Sitevision by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Knivsta Kommun har gått live på ett nytt CMS och en molnbaserad SiteVision lösning. Nya Knivsta.se är lite av en ”vad var det vi sade” för SiteVision som tillsammans med Episerver valdes bort för ett decennium sedan. När en webblösning senast skulle väljas landade kommunen, med informationschef Hanne Natt och Dag i spetsen, på en dansk Sitecore CMS. På den tiden var Sitecore marknadsledande på webbplattformar för danska kommuner. Men idag handlar det om ett EQT-ägt, USA-fokuserat bolag med tillhörande licensmodell som Knivsta nu valt att inte förlänga.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Vissa förändringar i Gartner Digital Experience Platforms 2022

Knivsta kommun såg då fram emot att testa på den tiden banbrytande (faktiskt!) Sitecore Online Marketing Suite och det moderna marknadsstöd det innebar för kommunikatörer och marknadsförare. Sitecore erbjöd tidigt många av de egenskaper konkurrenterna än idag kämpar med att hinna ikapp med att ta fram. Men de blev en aning bloatade med åren och många kunder valde snarare att ta bort funktionalitet på grund av prestandaproblem samt sed administration och vad som ska ha varit otydlig admin-UX.

Knivsta kommun började redan 2018 samarbeta med Sitevision och partnern Soleil. Det när en ny plattform för att informera om och föra dialog kring byggnationen av kommunens nya mötesplats – Centrum för idrott och kultur, togs fram.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Thule handlar upp Salesforce av Wipro för realtids-support och kund-trackning

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss