Kommunwebb med miljon besökare bygger om, snabbhet och AI i fokus

In AI, ChatGPT, Machine Learning, Nyheter, Offentlig sektor, Sitevision by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Mjölby kommun har sjösatt sin nya webb, mjolby.se i ett projekt tillsammans med Sitevision och nya partnern Consid. Digitaliseringsprojektet ska ha löpt på under sex månaders tid. Ambitionen är att besökarna snabbt ska kunna hitta information och utföra sina ärenden.

Vilka svenska bolag har redan spenderat för mycket på fel headless-stöd och eventuellt missmatchade digitalstöd? Ett MKSE Patreon Premium-konto öppnar upp för MKSE.com Lens och direktkontakt med innovation tech samtal. Prova gratis – en begränsad period.

”– Mjolby.se är en prioriterad kommunikationskanal. Det har varit viktigt för oss att bygga en webbplats som möter olika behov hos användarna. På köpet blir kommunens webb mer ändamålsenlig och användbar för alla.”

Säger Eva Rådander, marknads- och kommunikationschef på Mjölby kommun. Kommunens webbplats har över en miljon besök varje år. Den nya webben placerar sig på nummer 10 bland nära 300 undersökta kommuner vad gäller tillgänglighet, optimering av prestanda, personlig integritet och informationssäkerhet.

”– Vi har också integrerat artificiell intelligens på webbplatsen. Det innebär att besökarna får förslag på innehåll baserat på tidigare sökningar, årstid med mera (Rek.ai). Att vi byggde integrationen till lediga jobb var också ett lyft.”

Säger Lis-Anna Engstrand, webbstrateg på Mjölby kommun och ansvarig för webben. Tidigare har Mjölby jobbat på Sitevision tillsammans med bl a Soleil.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Spendrups handlar upp ny byrå och ny B2B e-handelsplattform