Life byter leverantör inom e-handel, adderar React prestanda och Klarna

In E-handel, litium, Nyheter, Omnikanal by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Cloud Nine vinner fler och fler uppdrag inom e-handel. Nu är det hälsokedjan Life väljer Cloud Nine för sin uppdaterade e-handel.

Kedjan har passerat mellan en del konsulter senaste året. Först köpte de in en litium e-handel för ungefär 4,5 år sedan av iStone Cross Commerce. Sedan fick byrån Pool designa ny UX för e-handeln under förra året. Nu byter man leverantör, men e-handelsplattformen Litium ligger kvar. Utökad med ett API-lager och fått ett gränssnitt byggt i React. Betallösningen kommer att gå via Klarna.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Lanab släpper ny e-handel och B2B-portal på litium av Consid

Cloud Nines nya uppdrag omfattar såväl koncept och design som strategi och utveckling. Den beräknas lanseras under Q4 2018. Life är marknadsledande inom den fysiska hälsokosthandeln och syftet med satsningen är att på sikt skapa en sömlös omnikanal för sina kunder och stärka sin totala position på marknaden.

“ – Arbetet som pågår nu syftar till att stärka Life digitalt och med hjälp av ett tydligt användarfokus och omnikanalstänk vill vi ge våra kunder samma fina användarupplevelse som de är vana vid i den fysiska handeln. Cloud Nine och Life har samsyn kring hur man skapar en kundfokuserad, modern e-handel och de känns som helt rätt partner för oss att ha med oss på denna resa.”
Säger Björn Wiklander, Nordic Director of e-commerce & Omnichannel på Life. Lifebutiken.se ska även uppdateras och få ett nytt ”shop-in-shop” tänk.