Liferay ska nå fler. Vill utmana inom svit, som CMS med integrerad e-handel

In Liferay, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Landschefen Ralf Labeda på svenska Liferay har ritat upp produktstrategi och mål med det kommande året för MKSE.com. Från att varit en traditionell portalprodukt ska nya Liferay DXP breddats att bli en mer komplett Digital Experience Platform, med vad som kallas en heltäckande CMS-funktionalitet.

Under förra året utökades produktportföljen med tre nya lösningar som både breddar Liferays erbjudande. Det finns nya Analytics Cloud som är till för att aggregera data och ta fram ett visuellt underlag för analys. DXP Cloud, en enterprise-klassad, PaaS-lösning, samt Commerce som MKSE.com skrivit om tidigare. En integrerad plattform för e-handel.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Salesforce eliminerade i årets Gartner DXP Magic Quadrant 2023

Ralf berättar för MKSE.com att han tycker att det är ett spännande läge för Liferay på den svenska marknaden 2019:

” – I Sverige har de lokala aktörerna historiskt haft en väldigt stark ställning, men i ett internationellt perspektiv är de fortfarande små och deras kundbas är koncentrerad till hemmamarknaden och i viss mån till våra grannländer.”

Planen för 2019 är främst att bygga ut det svenska ekosystemet.

”- Vår historik ligger inom horisontella portaler och många som jobbar med innehåll, redaktörer eller folk från marknadssidan har nog fortfarande en bild av att det är tungrott. Idag har vi en produkt som är utvecklad för affärssidan, och som älskas av utvecklare och systemtekniker.”

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Vissa förändringar i Gartner Digital Experience Platforms 2022
⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss