LunarStormare får hantera Expressen och Svd:s kommentarer

In Nyheter, Övriga / Custom CMS by edenstrom11 Comments

Det här var en nyhet för mig. Tydligen tycker vår svenska dags- och kvällspress på nätet att modereringen av artikel- och bloggkommentarer kräver outsourcing. Det finns inte längre anställda med den arbetsuppgiften på Thomas Mattssons Expressen. Att Expressens användarregler och riktlinjer följs hanteras av Interaktiv Säkerhet. De har uppdraget sedan ett tag tillbaka. Det hela känns lite "svenskt arbetsöverdimensionerat" från början. Hur mycket arbete uppskattades inte av de åtta Expressanställda innan beslut fattades att lägga ut arbetsuppgiften? Interaktiv...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

 1. @ Martin Edenström: Det här är en bra debatt, men jag vill påpeka att volymen artikelkommentarer och blogginlägg på Expressen.se är väsentligt större än 280-300 per dag. Vi har alltid ett fyrsiffrigt antal och den första siffran är inte alltid ”1”, heller. Vi tillåter dessutom anonyma kommentarer, men man måste – som tidigare – registrera sig som medlem på Expressen.se för att få skriva. Så har det varit sedan 2006, när vi lanserade artikelkommentarer och var först bland mediesajterna med läsarbloggar.

 2. @ Martin Edenström: Det här är en bra debatt, men jag vill påpeka att volymen artikelkommentarer och blogginlägg på Expressen.se är väsentligt större än 280-300 per dag. Vi har alltid ett fyrsiffrigt antal och den första siffran är inte alltid ”1”, heller. Vi tillåter dessutom anonyma kommentarer, men man måste – som tidigare – registrera sig som medlem på Expressen.se för att få skriva. Så har det varit sedan 2006, när vi lanserade artikelkommentarer och var först bland mediesajterna med läsarbloggar.

 3. Tack för svar och fakta Thomas. En föredömlig chef på Expressen Digitala Medier som svarar snabbt, och dessutom i den här sena timmen. Jag ser att ni skriver om ”tusentals bloggar” på http://blogg.expressen.se, gissar på 4000 – 5000 st? Jag vet att det säkert finns en årligt återkommande och god aktivitet i en 5-10% av dessa, men räknade inte in bloggar i kalkylationerna ovan. Antar att den dagliga siffran ”kommentarer/bloggar”, baserat på ovanstående, då sticker med mellan 125-150%. Men så borde heller inte en blogg (registrering) kräva lika mycket moderering. De som modereras flyttar nog ganska snabbt sin blogg till annan plats där de kan yttra sig mer fritt.

  När ni sökte folk för era webb- och TV-satsningar (Sportexpressen) 2005 var jag faktiskt på väg till Expressen. Innan jag vanan trogen valde ett nytt konsultjobb.

 4. Tack för svar och fakta Thomas. En föredömlig chef på Expressen Digitala Medier som svarar snabbt, och dessutom i den här sena timmen. Jag ser att ni skriver om ”tusentals bloggar” på http://blogg.expressen.se, gissar på 4000 – 5000 st? Jag vet att det säkert finns en årligt återkommande och god aktivitet i en 5-10% av dessa, men räknade inte in bloggar i kalkylationerna ovan. Antar att den dagliga siffran ”kommentarer/bloggar”, baserat på ovanstående, då sticker med mellan 125-150%. Men så borde heller inte en blogg (registrering) kräva lika mycket moderering. De som modereras flyttar nog ganska snabbt sin blogg till annan plats där de kan yttra sig mer fritt.

  När ni sökte folk för era webb- och TV-satsningar (Sportexpressen) 2005 var jag faktiskt på väg till Expressen. Innan jag vanan trogen valde ett nytt konsultjobb.

 5. @ Martin Edenström: Det snurrar ju många begrepp i den här debatten, som förs på ganska många bloggar nu, men med ”läsarbloggar” syftade jag främst på blogginläggen och sen finns det ju artikelkommentarer till dem också… precis som det finns artikelkommentarer till de redaktionella texterna. Sammantaget handlar det då om ett fyrsiffrigt antal inlägg varje kalenderdag. Eftersom surfande sker både tidigare och senare tidsmässigt, tack vare bredbandsuppkopplingar hemma kan man gissa, ökar hela tiden behovet av en moderering över fler av dygnets timmar. Där har vi en av förklaringarna till att det är bra med en seriös partner som Interaktiv Säkerhet som kan täcka upp det här bra.

 6. @ Martin Edenström: Det snurrar ju många begrepp i den här debatten, som förs på ganska många bloggar nu, men med ”läsarbloggar” syftade jag främst på blogginläggen och sen finns det ju artikelkommentarer till dem också… precis som det finns artikelkommentarer till de redaktionella texterna. Sammantaget handlar det då om ett fyrsiffrigt antal inlägg varje kalenderdag. Eftersom surfande sker både tidigare och senare tidsmässigt, tack vare bredbandsuppkopplingar hemma kan man gissa, ökar hela tiden behovet av en moderering över fler av dygnets timmar. Där har vi en av förklaringarna till att det är bra med en seriös partner som Interaktiv Säkerhet som kan täcka upp det här bra.

 7. Ja, jag ser. Men en ”bloggkommentar” borde vid det här laget börja komma en bit ifrån vad ni vill skydda med Expressens policies – hanterar ni visuella pingar/trackbacks till blogginlägg också (blogga om en blogg)? Hur mycket kan dessa egentligen strida mot Expressens policies?

  Hur som helst mycket jobb ni tar på er just nu, hoppas ni får in den trafik ni önskar och höjer annonseringsvärdet!

 8. Ja, jag ser. Men en ”bloggkommentar” borde vid det här laget börja komma en bit ifrån vad ni vill skydda med Expressens policies – hanterar ni visuella pingar/trackbacks till blogginlägg också (blogga om en blogg)? Hur mycket kan dessa egentligen strida mot Expressens policies?

  Hur som helst mycket jobb ni tar på er just nu, hoppas ni får in den trafik ni önskar och höjer annonseringsvärdet!

 9. @ Martin Edenström: Och jag håller med dig (”hoppas ni får in den trafik ni önskar och och höjer annonseringsvärdet!”)…

 10. @ Martin Edenström: Och jag håller med dig (”hoppas ni får in den trafik ni önskar och och höjer annonseringsvärdet!”)…

 11. Pingback: Beta Alfa » Blog Archive » Kommentarer om kommentarerna

Leave a Comment