Umeå universitet väljer öppen källkod och InfoGlue från Modul 1

In IBM, Nyheter, OpenCms by edenstrom2 Comments

Fick ett SMS från Modul 1 som får äran att leverera mjukvara från levererar portal till Umeå universitet på den etablerade, svenska öppna källodsplattformen InfoGlue CMS/Portal 2.9.5.
infoglue
Jag har inte skrivit så mycket om javabaserade InfoGlue i den här bloggen, trots att det sedan 2003-2004 varit är en ganska populär produkt bland svenska myndigheter. Att Modul 1 är leverantör är föga otippat, de äger sysselsätter utvecklarna av plattformen sedan de tog över lilla utvecklarbolaget Sprawl solutions för 1,8 miljoner kronor 2004.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Consid vinner Riksbanken och Göteborgs Universitet

Andra leverantörer är Logica (som 2006 försökte sälja produkten som ett open source CMS alternativ tillsammans- eller som alternativ till andra open source produkter som OpenCms, egna Content M och IBM jContentM) i paket för några hundra tusen med hårdvara). Tror även det finns en konsult kvar med kompetens på Getupdated (hej, Gabriel Hansson).

Nyligen avvecklade Myndigheten för Skolutveckling, numera Skolverket (där undertecknad varit projektledare), är en annan InfoGluekund. Göteborgs Universitet är en tredje och SLU en fjärde.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Getupdated och Torget.se i konkurs

Kommentarer

  1. Modul 1 äger inte inte InfoGlue plattformen utan det gör InfoGlue communitiet. Däremot är två av plattformens grundare anställda på Modul 1.

  2. Modul 1 äger inte inte InfoGlue plattformen utan det gör InfoGlue communitiet. Däremot är två av plattformens grundare anställda på Modul 1.

Leave a Comment