Lyko bygger inhouse genom att köpa upp byrån Honesty

In CXM, E-handel, Nyheter, Online Marketing, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

­”Honesty-gruppen” var först på väg att avvecklas. Enbart delägarna fanns kvar efter att de anställda sagts upp redan för två år sedan, berättade då grundaren Walter Naeslund i flera uttalanden. Efter pandemins start blev Honesty senare en del av en grupp, som bytte namn till ”Mission to Mars”.

Idag visar sig att Honesty tas över av en av de största kunderna, Optimizely CMS och Commerce-användaren Lyko. Grundaren och lagerarbetaren Rickard Lyko skriver på Linkedin att Honesty med ett ”magiskt” Södermalmskontor ska bli ny inhouse för den noterade, miljardvärderade skönhetsaktören. Detta under det nya namnet Lyko Studio. Kalle Eliason, CMO på Lyko har jobbat nära med den idag runt 20+ man stora byrån på sistone och säger i ett uttalande:

” – Vi växlar upp kommunikationen på alla fronter nu, dels genom vårt nya samarbete med Åkestam Holst men också genom en storsatsning på vår inhouse. Vi behöver skapa mer och bättre innehåll i snabb takt för de över 1000 varumärken vi säljer och för våra egna varumärken som Make Up Store, Pusher, Watercloud, Grazette med flera.”

Köpeskillingen för inkråmet ärDetta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Visual design viktigaste inhouse sysslan, externa byrån fortsatt viktig


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.Login with Patreon