Lyko bygger inhouse genom att köpa upp byrån Honesty

In CXM, E-handel, Nyheter, Online Marketing, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

­”Honesty-gruppen” var först på väg att avvecklas. Enbart delägarna fanns kvar efter att de anställda sagts upp redan för två år sedan, berättade då grundaren Walter Naeslund i flera uttalanden. Efter pandemins start blev Honesty senare en del av en grupp, som bytte namn till ”Mission to Mars”.

Idag visar sig att Honesty tas över av en av de största kunderna, Optimizely CMS och Commerce-användaren Lyko. Grundaren och lagerarbetaren Rickard Lyko skriver på Linkedin att Honesty med ett ”magiskt” Södermalmskontor ska bli ny inhouse för den noterade, miljardvärderade skönhetsaktören. Detta under det nya namnet Lyko Studio. Kalle Eliason, CMO på Lyko har jobbat nära med den idag runt 20+ man stora byrån på sistone och säger i ett uttalande:

” – Vi växlar upp kommunikationen på alla fronter nu, dels genom vårt nya samarbete med Åkestam Holst men också genom en storsatsning på vår inhouse. Vi behöver skapa mer och bättre innehåll i snabb takt för de över 1000 varumärken vi säljer och för våra egna varumärken som Make Up Store, Pusher, Watercloud, Grazette med flera.”

Köpeskillingen för inkråmet är [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]okänd. Ägare till bolaget som köps upp är Julia Anjou och Walter Naeslund.[/ppp_patron_only]

Vi har mer på samma ämne:  Amazon.se har öppnat, "Urgency sales tactics" och "Blixtrabatter"