Magento tappar en av sina största referenser till hybris när Nespresso nysatsar

In Adobe Commerce / Magento, Marketing Automation, Nyheter, SAP Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin Edenström3 Comments

Att topp-3 referensen Nespresso, med 3 miljoner månatliga besökare bara i USA, lämnar Magento är ett stort bakslag för open source plattformen.

För nu har fler än 50 sajter, tidigare på Magento, ersatts med SAP hybris javabaserad e-handel. Bara under 2015.

0:a
största referensen var Nespresso.com för Magento i flera listningar

Magento 2 kan ha kommit för sent. Och Nespresso, med stora ambitioner för effektiv handel online och via olika typer av marketing automation aktioner valde ett mer Enterprise-anpassat alternativ.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Tylö Bastu byter ut CX och e-handel, all-in på Hubspot

Nu finns bara Magento kvar för de afrikanska sajterna samt några få andra.  Hur mycket är då e-handeln värd? Ett exempel visar att att det i december 2015 kommit ut siffror som visar att bara schweiziska Nespresso.com/ch säljer över e-handel för massiva 287,9 miljoner euro om året.

Nespresso.com tas fram av nyutnämnda Digitala transformationsmästarna på Accenture Digital. De har ansvar för att skruva in SAP hybris e-handeln.

Kommentarer

  1. Jag har svårt att tänka mig att Top Million sajterna har råd med plattformen. De är nog nöjda med sin uppåtgående Top 10 000 kurva. Dessutom verkar miljonsajterna lida av tillfällig brist på data, många system har samma hockeyklubba i röda linjen på Builtwith.
    Men hybris är, i Scerige, inte samma efter SAP uppköpet. Skulle säga att q3 2014-q2 2015 var ”förlorade år” av integration och stukat sälj.

  2. Jag läste nog artikeln fel. Det står ju att 50 siter har flyttat från Magento till SAP Hybris. Jag läste 50 olika företag. Men det var i själva verket bara nespresso. :D

Leave a Comment