Manchester United Manutd.com personaliseras för 659m användare

In Adobe AEM, Analys / Statistik, CXM, Lojalitetsprogram, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

HCL blev nyligen utsedda till Manchester Uniteds ”Official Global Digital Transformation Partner” och nu kommer första produkterna från samarbetet. Det är en app och en uppdaterad officiell webbplats på manutd.com.

Idag lanseras av den officiella Manchester United-appen i App Store och Google Play som nu bättre ska kunna erbjuda realtidsbaserade och individanpassade upplevelser till Manchester Uniteds 659 miljoner följare världen över.

HCL:s digitala plattform ska integrera flera beprövade produkter, tjänster och applikationer till en molnbaserad arkitektur som konfigurerats för att stödja fler än en miljard fans och som automatiskt kan skalas upp i takt med att behovet uppstår. Manchester United ska nu kunna integrera flera processer, exempelvis biljetthantering, e-handel, event och upplevelser.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  SAP, Acquia, HCL Software och Acoustic tappar som Multichannel Marketing Hubs

Lösningen innehåller en mängd olika stöd inom analyticstracking, marketing och social. Det finns både Tag Management, Adobe Marketing Cloud och Adobe Analytics samt Salesforce Krux DMP.

”- Fans kommer nu att kunna följa alla Manchester United-matcher via appen med sekundsnabba notifieringar och uppdateringar. Bara dagar efter att appen lanserades den 9:e augusti i år, seglade den upp på första plats i App Stores sportkategori för mest nedladdningar i 68 länder runt om i världen. Appen har tagits fram av ett projektteam som består av både HCL- och Manchester United-anställda. Teamet byggde inte bara den nya appen och den nya webbsidan, utan skapade också en avancerad underliggande plattform som gör det möjligt för klubben att anpassa sig i takt med att nya teknologier blir aktuella.”

Säger Manchester Uniteds Group Managing Director, Richard Arnold.