Många steg när Max erbjuder betalning av färska hamburgare via egen app

In Android, E-handel, iPhone, Nyheter, Omnikanal, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Max blev första snabbmatskedja i Sverige med en större installation av prepaid hantering av beställningar av mat. Den kombineras delvis med kedjans redan installerade kiosker i restaurang för självservicebeställningar.

Prepaid hanteringen använder sig av eget kontoförfarande som knyts till Paypal och kreditkortskoppling.

En hel del uppgifter krävs för registrering, samt en speciell typ av koppling till Paypal som kanske inte känns helt självklar för förstagångsanvändare. Men därefter är uppgifterna inlagda och kontot nås relativt smidigt.

Men själva beställningen blottar en del svagheter då extraval, som tillbehör till maten, är många. Det är svårt att komma under 6-7 steg per beställning.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  AIK Fotboll släpper nya appen AIK+

Beställning genererar ett digitalt kvitto som visas upp för personal när kunden kommer till restaurangen. Känns inte helt integrerat i fysiska kassaflödet. Och för att passa Max ”nylagade” koncept börjas mat lagas 5 minuter innan prepaid-kunden berättat den kommer till restaurangen. Återstå att se om kunderna uppfattat detta och det fungerar i praktiken.

Max VD Richard Bergfors säger:

”– Vi vill erbjuda våra gäster smarta lösningar som underlättar deras vardag och det här är ett typiskt exempel. Nu kommer man kunna lägga sin order i förväg och få sin nylagade burgare direkt när man kommer fram till restaurangen.”

Max.se är Bespoke/EPiServer-användare (av Agents) och den gamla, frame’ade appen lämnade mycket att önska. Den utdaterade delen lever för övrigt märkligt nog kvar som menyflikval i nuvarande appen. ”Kill your darlings” verkar inte vara Max motto.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  AIK Fotboll släpper nya appen AIK+

Leave a Comment