Många vill ta åt sig äran för årets sajt VisitSweden

In Nyheter, Optimizely/Episerver, Sociala media / web2.0 by edenstrom3 Comments

IW har utsett projektet VisitSweden.com med Tommy Solléns CommunityofSweden.com till årets sajt. En tippad vinnare. Bara ordet ”community” räcker långt för att vinna i år.

Men hur lyckat är egentligen mång- mångmiljonprojektet som efter ett års tid bara lyckats visa upp 4000 medlemmar? Och där halva forumet inte uppdaterats på en månad? Det finns större communityfloppar som lyckades bra mycket bättre under sitt första år. Och som dessutom är snyggare.

Men många vill ta åt sig äran för IW årets sajt. Både skaparna Cloud nine likväl som Meridium, GetUpdated och EPiServer skickade direkt ut pressreleaser. Bakom sajten står även en interngrupp på VisitSweden, tillgänglighetsfokuserade EPiServer partnern Netrelations och Oakwood Creative.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Designföretaget handlar upp Centra, Storyblok och Klaviyo

Det är dock kul att ett CMS, EPiServer CMS med StarCommunity 3, sköter årets sajt. Så har det inte alltid varit.

Kommentarer

  1. Har inte Posh24.se lyckats riktigt bra i år? Förstår verkligen att Mattias Miksche ville bli delägare. De så åtråvärda ”communityegenskaperna” finns ju där också. Meridiums Kalmar.se var nyskapande för att vara offentlig sektor.

    2008 års innovativa Sf.se är inte med på listan? Och Sveriges snabbväxare, den numera 11:e största sajten Bilddagboken har en 80:e plats (!) på listan…

  2. Har inte Posh24.se lyckats riktigt bra i år? Förstår verkligen att Mattias Miksche ville bli delägare. De så åtråvärda ”communityegenskaperna” finns ju där också. Meridiums Kalmar.se var nyskapande för att vara offentlig sektor.

    2008 års innovativa Sf.se är inte med på listan? Och Sveriges snabbväxare, den numera 11:e största sajten Bilddagboken har en 80:e plats (!) på listan…

Leave a Comment