Skolverket.se går live, tar inspiration från svensk e-handel

In Nyheter, Offentlig sektor, Sitevision by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Consid och SiteVision har blivit något av en maktfaktor inom offentlig svensk sektor. Drupal med större internationella ”public sector” referenser som amerikanska och australienska regeringen kittlade och verkade vara på gång ett tag även för svenska offentlig sektor. Men nu verkar det som en klar majoritet av alla nya större upphandlingar istället valde att landa på SiteVision CMS sedan upphandlingsåren 2016/2017. Det gäller även för nya Skolverket.se som lanseras nu i mitten av juni.

Sajten kallas för Skolverkets främsta kanal med över en miljon besök i månaden. Consid och ett internt team har försett nysatsningen med en ny form, ny struktur och nytt innehåll. Teamet berättar att den nya designen ska tagit influenser från olika shoppingsajter inom modern e-handel. Element inom presentation och upplägg inom retail ska ha använts på en del Skolverket-sidor.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Migrationsverket med Sitevision intranät gick "all in" på socialt stöd

Skolverket byter CMS-plattform för sin webbplats från en äldre Polopoly till SiteVision java CMS. Valet bakom Sitevision ska kommit av att viljan att underlätta för redaktörer men även erbjuda ger tillgänglighet och en bättre samt enklare förvaltning. Consid vann nyligen Länsstyrelsen, Norrköping V&A, BRÅ och Arbetsgivarverket. Och det bara under de senaste månaderna.

Byrån Winston vann 2012 uppdraget att designa om myndigheten, det var senast de gjorde om.

Butiksdöd. Omnikanal-investeringar och digitala projekt som pågår runt om i Sverige

MKSE.com har samlat på sig en lista med allt som händer.