Miljardbolaget satsar på Litium e-handel

In E-handel, litium, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Mediekoncernen NTM omsätter 1,8 miljarder och är Sveriges största koncern för lokala media. De står bakom 19 titlar i Östergötland, Småland, Sörmland, Uppland, Norrbotten och på Gotland. Nu väljer NTM Litium som plattform för sin nya e-handelssatsning.

”– Som e-handelsaktör har vi flera starka fördelar eftersom mycket av det som krävs för att lyckas redan finns på plats. Som mediebolag arbetar vi redan datadrivet genom att vi analyserar vad våra besökare läser. På samma sätt vill vi jobba datadrivet med vår produktförsäljning. De sajter som tillhör NTM-koncernen utgör en stark digital försäljningskanal, med omkring 1,4 miljoner unika besökare per vecka. Vi äger även ett distributionsnätverk som når fler än 750 000 hushåll i Sverige. Det innebär att vi kan erbjuda ett miljövänligt och kostnadseffektivt leveranssätt där vi samdistribuerar paket med morgontidningar och drar nytta av befintliga funktioner.”

Säger Anna Philipson Bergman är produktchef på NTM. Flexibiliteten i Litiums plattform ska främst varit anledning till beslutet. Att NTM kan anpassa Litium utifrån sina specifika behov.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Kellfri, Lantbutiken och Swekip köper in sammankopplad litium e-handel, överger Adobe Magento

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss