Nästan alla bilmärken har digitaliserats, Peugeot.se gör annorlunda val

In CXM, E-handel, Joomla, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Peugeot.com och ”ärvda” Peugeot.se är något så pass ovanligt som en nyare Joomla installation. I skuggan av WordPress och Drupal är det ett allt ovanligare PHP-val för open source webb. Nio av tio Joomla-nyheter brukar handla om att plattformen överges. Dessutom har de flesta bilmärken (se lista nedan) 2015-2016 valt gigantiska enterprise-installationer av Commerce/CMS-integrerade system från främst Adobe men även Sitecore eller Episerver.

Svenska Peugeot.se ligger fortfarande kvar med den klassiska, smal-texttoppmenystyrda ”00-struktur” som alla bilmärken använt fram till senare år. BMW.se och Audi.se använde även länge samma struktur innan de gick över till sin nyare Adobe AEM installation.

Det finns större, broschyrlika knappar för aktuella erbjudanden, prisdokument och länkar till boka provkörning. För analys och datainsamling används en Google Tag Manager samt dataLayer’s. Uppdaterade Peugeot.se har även gjorts responsiv även om sajten inte har Peugeot.com’s modernare struktur.

0st
Peugeot bilar såldes 2015, det gav en europeisk marknadsandel om 6,02%
Dessutom finns en jättelänk till ”Skapad av”, en telefonkataloglistning med logotyper (!) till franska skaparna Business Lab och Les Argonautes.

Dessa är del val inför den digitala transformationen som bilmärkena gjort:

Mercedes Benz som ligger kvar på en mer ålderstigen lösning. Även om de just gjort sig av med de Flash-baserade delarna.

Andra större Joomla kunder som är plattformen trogen är Barnes & Noble och Guggenheim Museum.

Leave a Comment