Nexer köper upp e-handelsbyrå, nya storkunder in

In E-handel, litium, Nyheter, Storm Commerce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Perpello som grundades så sent som 2016 av VD Karin Rådenman omsätter strax under 18 Mkr (förlust om -0,5 Mkr brutna 2020). Under torsdagen köps bolaget upp av nyligen omdöpta Nexer Group. I en satsning att bli ännu starkare inom e-handel. Perpello satsade tidigare främst på headless Storm Commerce (idag Jetshop/Storm) och Litium SaaS B2C/B2B ehandel.

Kassan/tillgångar var på 3,3 Mkr i juni 2020, vilket enligt rådande M&A-förvärvsmultiplar kan ge en fingervisning om vad bolaget kostade Nexer. Bolaget ska vara helt inriktat på e-handel och arbetar dels med rådgivning, strategi och affärsutveckling, och dels med tekniska lösningar. Perpello har jobbat med SJ, Kitchentime, Haglöfs, Cykloteket, Sleepo och Apoteket.

Vi har mer på samma ämne:  Rock & Roll Scientists köper in Litium e-handel samt nytt affärssystem

Nexer är[ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”] sedan många år en aktör inom e-handel, med tjänster inom såväl strategi, analys och implementation som förvaltning, support och drift. Nyligen lanserade man Storefront – en molnbaserad och skalbar ready-to-start-e-handelslösning. Genom köpet av Perpello stärker Nexer sitt erbjudande.

”- Perpello har gjort en spännande tillväxtresa och jag har under åren hört mycket gott om dem från kunder och gemensamma partners. Perpello har sedan starten samlat på sig ordentligt med erfarenhet och kunskap, som vi nu kan addera till vårt redan starka E-commerce-team på Nexer. Och i Karin Rådenman får vi en driven kollega med kunnande, erfarenhet och ett kommersiellt mindset.”

Säger Fredrik Axell, Business Area Manager, Nexer Unified Commerce. Karin Rådenman blir chef för Business Unit E-commerce på Nexer.

Vi har mer på samma ämne:  Hulténs släpper ERP-kopplad e-handel på litium av Kodexe
[/ppp_patron_only]