Nissan.se del av Adobe CXM som även kopplats in i elbilar

In Adobe AEM, CXM, Flash, Responsive Design / Mobilwebb by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Vid årets stora Adobe marketing/content evenemang Adobe Summit 2013 i London hölls ett keynote av biltillverkaren Nissans Bastien Schupp.

En stor del av Nissans nya strategi bygger på att ständigt tänka på digitala kanaler och skapa igenkänning över olika enheter, platser och i alla budskap. Det syns bl a i sammankopplade elbilar, Facebook-idéer, bilspel och annat.

nissan adobe

En stor del av lösningen, som även täcker Nissan.se, ligger på en Adobe AEM/CQ5 plattform, kallad Nissan One Platform.

Den ska på tre år ökat mobila trafiken med 72%. På ett år ska mobiltrafiken gått upp till 15% av all trafik, en ökning med 150% på ett år.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Nordic Web Team får nya ägare

Men det är inte så konstigt, något vi svenskar rätt enkelt kan se utåt. Nissan.se ligger på en rätt utdaterad  100% flashlösning på en flash-plattform från DNA” / Vivaki Communications (Publicis groupe). Från mobila enheter aktiveras däremot redan idag en mobilsajt med geopositionering och en del annat som nog konverterar bättre.

Projektet ska däremot gått fort att rulla ut, det landade på 24 marknader på runt 4 veckor (med en översättningsservice och likformade lösningar) enligt biltillverkaren själva.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Ny undersökning, mest efterfrågat tekniskt stöd 2022, "CX leaders" tillbaka

 

 


Atiendo

Leave a Comment