Ny SaaS e-handel med sämre SEO sänkte resultatet med 75%

In E-handel, Norce / Jetshop / Storm Commerce, Nyheter, SEO by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

För runt 10 månader sedan lanserade Coolstuff en ny sajt och en ny teknisk och helt SaaS-baserad ehandelsplattform i form av Jetshop/Norce. De bytte från en på den tiden utdaterad och rätt hackervänliig OSCommerce.

I samband med detta uppdaterade Coolstuff även sin grafiska design och införde en ny katalog-  och kategoristruktur för alla egna produkter och produktkategorier. Direkt ska den stora ehandlarens SEO/sökmotoroptimering påverkats och rankingen på en hel del viktiga ord försvann. Det ska i sin tur sänkt den generella trafiken och därav även påverkat intäkterna negativt, skriver bolaget i sin senaste kvartalsrapport.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Biblioteksmediajätten köper in Norce e-handel för att framtidssäkra

Årets omsättning föll från 243 till 211 Mkr. Resultatet efter finansiella poster backade samtidigt från 21,7 till bara runt en fjärdedel så mycket, 6,3 Mkr. Det framgår inte varför utvecklarteamet eller SEO byrån inte utförde en migreringsstrategi av alla sökord under arbetets gång. Det kan ha med SaaS inlåsningen att göra. Nu hoppas man snart återfå rankningen på Google på naturligt sätt.

Roliga Prylar är samtidigt inget hot ännu. Förra året ökade de enbart omsättningen till 2,4 Mkr, upp med ynka tio procent samt går fortfarande  back med -0,7 Mkr.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  EMS Group med Takeuchi, Hyundai och Daemo väljer Norce