SAP, Acquia, HCL Software och Acoustic tappar som Multichannel Marketing Hubs

In Adobe Marketo, Content Marketing, CXM, E-handel, HCL Commerce, Lojalitetsprogram, Marketing Automation, Martech, Nyheter, Online Marketing, SAP Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Vad har SAP och HCL gjort för att reta upp Gartner? De är nästan de enda aktörerna som inte återfinns i mittenklungan i årets Multichannel Marketing Hubs. De trycks istället ut.

Utöver sedvanliga ledarna Adobe Journey Optimizer (AJO) och Adobe Experience Platform (AEP) från Adobe som tillsammans med Salesforce (Salesforce Marketing Cloud, Salesforce Customer 360 C360) populerar ”Leaders” kvadraten.

Alla svenska kunder som valt att gå MACH, headless och decoupled på sistone hittar ni i MKSE.com dagligen uppdaterade headlessektion. Läs allt här.

Annars är det ett Acquia som tappat, i år är de bara är en nischspelare, ett Pega Pegasystems som liksom 2021 ligger kvar och anses vara en ”Visionaries” och Braze, Acoustic (ned från förra året) och Cheetah Digital i ”Challengers” rutan. Tidigare ledaren (!) SAP har tappat stort i årets kvadrant.

SAP Emarsys är en viktig del av SAPs martech erbjudande och en produktsvit som marknadsförs kraftigt av bolaget. Partners till SAP Customer Experience skryter fortfarande i juli om bolagets topplacering 2021 i Gartner’s Magic Quadrant for Multichannel Marketing Hubs i sina säljansträngningar. Gartner berättar att sänkningen från ledande kan vara då de anser att SAP har ”svårigheter att skapa mer avancerad rapportering och hantering av andra kanaler än email”.

Gartner definierar multichannel marketing hub (MMH) som en teknik som orkestrerar ett företags kommunikation med och erbjudanden till kundsegment över flera kanaler. Dessa inkluderar webbplatser, mobila, sociala, direktkommunikation, callcenters, paid media och e-post.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Onoterade Martech-bolag donerar vilt för att få synas på Nasdaq-storskärmen