Oakwood tvingas till pivot, vinsterna utraderade. Lägger ned kontor

In Nyheter, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

En gång omtalade och hypade byrån Oakwood hamnade på mångas läppar efter sina digitala och grafiska helhetsåtaganden för, på den tiden mycket framgångsrika, kunder som Zound och Urbanears. Det ledde till att de så sent som 2017 tog över konton som Blocket.se och SVTPlay från t ex Doberman. Oakwood har 2015-2016 även jobbat med utveckling åt DagensMedicin, Aktieinvest.se, Sportamore, VisitSweden, Gärsnäs och resume.se designen.

Men trots det har digitalbyrån haft svårt att hitta kontinuerlig lönsamhet. En miljonvinst från 2016 förvandlades till en förlust om -125′ SEK för 25-mannabolaget förra året. Tidningen Resume, som skriver om traditionella reklambyråer, får en till byrå att bevaka.

Det är att ta fram design som gäller framöver för Oakwood, inte programmera WordPress CMS (som de fokuserat på tidigare). De kastar om i personalen och vill titulera sig designbyrå hädanefter. Då byts även VD Anna Frick ut och ett kontor i Barcelona läggs ned. Grundaren Sebastian Broms tar över ledningen.

”– Det är en positionsförflyttning som jag och Anna jobbade på tillsammans. Att jag kliver in som vd var ett gemensamt beslut och kommer av att mitt kompetensområde passar bra med den erbjudandeomställning vi gör.”

Säger Sebastian Broms till Resumé.

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera. Kontakta oss.