Odd Molly lanserar digital flaggskeppsbutik på ny headless commerce, satsar på fastigheter

In Centra, E-handel, Nyheter, PWA by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Initiativtagaren Per Holknekt, Karin Jimfelt-Ghatan samt finansiären och förre styrelseordföranden Christer Andersson grundade Odd Molly för 18 år sedan. Idag är det dags för en ny headless commerce på Centra. Verkställande direktör är sedan 2018 Jennie Högstedt Björk.

Hon berättar i ett uttalande för MKSE.com att:

”- Vi är ett helt annat bolag idag än vi var för två år sedan. Inom modeverksamheten har vi minskat våra fasta kostnader med cirka 50 procent, ställt om till en alltmer digital affär och har numera två starka varumärken och en secondhandplattform i vårt utbud. Cirka 70 procent av omsättningen kommer från digitala kanaler, varav en klar majoritet från den egna e-handeln för våra varumärken. Att göra den här satsningen på en sajt i absoluta framkant för att förbättra kundupplevelsen ytterligare, går helt i linje med vår strategi. Vi är glada över vårt fortsatta samarbete med Centra och väldigt nöjda över den snygga, skalbara, användarvänliga och extremt snabba sajt som Aino har byggt.”

Odd Mollys nydesignade, digitala flaggskeppsbutik ska bygga vidare på den förändringsresa som bolaget är mitt inne i efter stora
omstruktureringar i verksamheten under de senaste åren. E-handeln är en mer central del i bolagets affärsmodell får nu en helt ny design och teknik, där man förlängt samarbetet med modenischade e-handelsplattformen Centra och tagit hjälp av ehandelsdesignbyrån Aino.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Årebolaget bygger nytt på en anpassad Ventanas95 Centra med Storyblok

Odd Molly har under de två senaste åren även licensierat varumärket Hunkydory och släppt en första höstkollektionen. Dessutom finns det nya affärsområdet fastigheter. Tidigare jobbade Avensia med Odd Molly på en Microsoft e-handellösning och Odd Molly var därefter även kund till Centra när de hette Young / Skilled.