Okta dominerar inom Access Management SSO, ger sig på Microsoft AD

In Microsoft .NET, Nyheter, Salesforce, Social Login / OpenID by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

En fragmenterad app- och programvarumiljö samt IT-bjässarnas ovilja att samarbeta inom identitet- och kataloghantering har öppnat upp för nischade spelar som senaste året växt sig allt starkare. Starkast av alla är San Francisco-baserade Okta som nyligen firade 10 år inom Identity Management. När Microsoft fokuserar på Teams och köpa upp TikTok har de gett sig på Microsofts gamla SSO-bjässe Active Directory i en ny kampanj. Okta kallar AD för en 20 år gammal 90-talsteknik baserad på infrastrukturen från Windows 2000 Server och alltför stängd för att klara av identitetshantering i moderna, populära moln- och SaaS-tjänster som Salesforce, Slack, Zoom och Box.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Gartner Quadrants miljardrekommendationer baseras idag på egna användarforumet, har det blivit bättre?

Dessa klarar däremot Okta av galant och därför är det dags för IT-cheferna att byta.  Samma sak anser även Gartner som fortsätter sätta Okta som en väldigt ensam ledare i topp i det som de kallar ”Access Management” kvadranten, Magic Quadrant for Access Management, August 2019.

Alternativ som socialt nätverksfokuserade Janrain / Akamai eller open source samarbetsalternativen OAuth, XAuth som inleddes runt ett decennium sedan är minnen blott. Nu handlar identitets / Access Management främst om säkerhet i flera lager, BYOD-stöd och nära samarbeten med de olika IT-bolagen. Okta finns på börsen och värderas i nuvarande marknad till hela 28 miljarder dollar.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Optimizely vinner Birkenstock kontot, nöjda ta över från Salesforce

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss