På sex månader gick Apohem från ”mest framgångsrika kunden” till ny leverantör och e-handelsplattform

In E-handel, Nyheter, Optimizely/Episerver, Optimizely/Episerver Commerce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Update: Detta luktar roll-back och inte så väl genomförd kravställning/upphandling lång väg. Bara några få månader efter att Apohem valde ut Adobe Magento 2 som e-handelsplattform och basunerade ut att Improove och lettiska Scandiweb (med Nordic Web Team som avlastande lokalt teknikstöd under perioder) var utvalda partners. Tillsammans med en större egen PHP-inhouseutvecklingsenhet.

Men nu visar det sig under onsdagen att man i skymundan istället kontrakterat .NET-fokuserade Avensia. Och hastigt och lustigt byggt upp en Optimizely / Episerver Commerce med Avensias egna Storefront/React[ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]-front Avensia Storefront Nitro. Samt inRiver PIM, samt Apptus search & relevance och ett nytt Voyado lojalitetsprogram.

Vi har mer på samma ämne:  Efter Salesforce, SAP och Optimizely, Haglöfs flyttar över allt till commercetools och Contentful

Improove kallade så sent som vid årsskiftet referensen för deras egna och det ska då varit ”en av de mest framgångsrika för byrån”.

Apohem är ett apotek med tillstånd av Läkemedelsverket. I Apohems sortiment till kund finns cirka 5 000 produkter, utöver receptbelagda varor.

[/ppp_patron_only]