Kändisinvesterarna gör sitt andra profilerade CX-byråförvärv, tar över Bombay Works

In CXM, E-handel, Nyheter, Offshore development, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Vad lurar i Storskogen och vad har Tradera-grundaren Daniel Kaplan och Co. i kikarn’? Efter att hastigt gått in och tagit över en av de svenska ledarna inom bl a Centra-headlessimplementation på IVEO tar Storskogen nu över offshore-fokuserade Electrolux-leverantören och Optimizely partnern Bombay Works.

I det tysta visar det sig att Storskogen den sjätte april 2021 har förvärvat majoriteten av aktierna i Bombayworks AB. De berättar, först en vecka senare, hur de ser fram emot att utveckla Bombay Works. Som affärsområdeschefen Peter Ahlgren titulerar en digital fullservicebyrå med fokus på tjänsteutveckling, strategi, design och UX.

Storskogen har en rad kända investerare som Madeleine Olsson Eriksson, dotter till Stenaimperiets grundare, H&M:s ordförande Karl-Johan Persson, Peter Settman och Peter ”Poker” Wallenberg Jr. De har därmed i skymundan förvärvat nästan 200 svenska familjebolag (!).  Omsättningen i Storskogens bolag landade fjol på 8,9 miljarder

Hit men inte längre. Du måste vara medlem för att ta del av hela artikeln. Det är gratis initialt och börjar därefter på den överkomliga summan av 19:- SEK i månaden. Pengen går till drift och licens för att driva MKSE.com. Du kan betala en-klicks via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för din förståelse och ditt stöd!
This content is available exclusively to members of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at €0 or more.