Kändisinvesterarna gör sitt andra profilerade CX-byråförvärv, tar över Bombay Works

In CXM, E-handel, Nyheter, Offshore development, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Vad lurar i Storskogen och vad har Tradera-grundaren Daniel Kaplan och Co. i kikarn’? Efter att hastigt gått in och tagit över en av de svenska ledarna inom bl a Centra-headlessimplementation på IVEO tar Storskogen nu över offshore-fokuserade Electrolux-leverantören och Optimizely partnern Bombay Works.

I det tysta visar det sig att Storskogen den sjätte april 2021 har förvärvat majoriteten av aktierna i Bombayworks AB. De berättar, först en vecka senare, hur de ser fram emot att utveckla Bombay Works. Som affärsområdeschefen Peter Ahlgren titulerar en digital fullservicebyrå med fokus på tjänsteutveckling, strategi, design och UX.

Storskogen har en rad kända investerare som Madeleine Olsson Eriksson, dotter till Stenaimperiets grundare, H&M:s ordförande Karl-Johan Persson, Peter Settman och Peter ”Poker” Wallenberg Jr. De har därmed i skymundan förvärvat nästan 200 svenska familjebolag (!).  Omsättningen i Storskogens bolag landade fjol på 8,9 miljarder [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]SEK. Rörelsevinsten har de senaste fem åren växt med i genomsnitt 76 procent årligen och landade på 774 Mkr 2020.

” – Vi är mycket glada över att ha förvärvat Bombayworks som ytterligare förstärker vår satsning inom segmentet Digitala Tjänster. Det är ett välskött bolag med en mycket stark position på marknaden, en lönsam affärsmodell, hög kompetens och väletablerade relationer med sina kunder.”

Säger Peter Ahlgren, affärsområdeschef för Storskogens tjänstebolag. Bombayworks har idag tre kontor i Sverige (Stockholm, Göteborg, Malmö) och därtill även ett kontor i Mumbai, Indien. Bolaget grundades 2007 och ägs av Niklas Roupé, medgrundare och vd, Jonas Rendahl, medgrundare och operativ chef, Mats Johansson, sälj-, produkt och marknadsföringschef, samt Fredrik Tillgren, designchef.

Vi har mer på samma ämne:  Monterro köper upp majoritet av Umbraco CMS

Bombay Works var nyligen i ropet då de, liksom IVEO, kunde visa upp väldigt fina omsättningssiffror med en 2019-omsättning, som ska ha passerats i år, om 74 Mkr och ett ännu bättre resultat om hela 14 Mkr (24,5 procents vinstmarginal med den lukrativa offshore-modellen). IVEO hade en vinstmarginal om hela 46% (om än hela bolaget där senaste åren debiterat heltid vilket verkligen hjälper att få upp siffrorna och samtidigt hålla nere kostnaderna), men det verkar vara ett nyckelvärde som Storskogen spanar efter och gillar.[/ppp_patron_only]

Vi har mer på samma ämne:  Bare Collective med Esska, Imse, Vimse, Jabadabado live på Centra, Storyblok och Rule MA