Panasonic slår ihop B2C och B2B, bygger enorm europeisk commercetools headless commerce

In Adobe AEM, Commercetools, Drupal, E-handel, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Panasonics stora Adobe Experience Manager webb-, SPA kampanj och e-handelsprojekt har redan hunnit bli mer än sju år gamla och det är dags att se över dessa. Arbetet inleddes på vissa håll 2020 då koncernen tog in Drupal för att utmana AEM för olika typer av projekt. Panasonic.se kör fortfarande en Adobe Experience Manager CMS platta för Sverige, men i andra länder har dessa fasats ut.

Jochen Dybus, General Manager Web & Digital Solutions på Panasonic, förklarar:

” – Vårt primära mål är att stödja våra olika affärsenheter snabbt och effektivt. Det är därför det är så viktigt för oss att skapa och använda en enhetlig e -handelsplattform som kan kartlägga olika verksamhetskrav. ”

”På Panasonic fokuserar vi på partnerskap med utvalda leverantörer, Commercialetools stöder oss inte bara med själva kärnplattformen, utan har också ett bra partnernätverk. Tillsammans med vår implementeringspartner och handelsverktyg skapar vi en API– och mikrotjänstbaserad plattform som erbjuder oss en flexibel grund för vilken vi kan implementera vår e-handelsstrategi. ”

Säger Panasonics Jochen Klumpp vidare.

Vi har mer på samma ämne:  Starbucks nästan borta från Sverige, satsar ändå på internationellt Web3.0 lojalitetsprogram

Under 2020 ska Panasonic även centralt beslutat om att slå ihop [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]de egna existerande plattformarna för B2C och B2B i alla sina Europeiska marknader till en ”unified platform”. Den bestämde man sig kort därefter för att den ska återfinnas på en tysk commercetools headless commerce.

Den japanska elektronikjätten ska främst letat efter flexibilitet och skalbarhet i sin e-handelsplattform men även ett rikts partnernätverk som leddes av nya huvudpartnern Adesso i Dortmund.

1 april 2021 startade Panasonic sin första MVP inom kundservice och service i ett europeiskt land. För närvarande arbetar de med den funktionella expansionen av plattformen, ytterligare integration i tredjepartssystem (SAP, CRM, PIM) och utbyggnad i andra europeiska länder.

Vi har mer på samma ämne:  Vaimo skapar accelerator för Contentful, Commercetools, Algolia och headless
[/ppp_patron_only]