Panasonic utmanar egna Adobe AEM installationer, tar in Drupal i större skala

In API, Adobe AEM, CXM, Drupal, Nyheter, Offentlig sektor by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Panasonic tummar något på sina mångåriga Adobe AEM installationer då hela den amerikanska enheten av teknikjätten nyligen valt att utöka de egna PHP-baserade Drupal 8-installationerna. I större projekt som FFW, de svenskopplade resterna av nedlagda Drupal-koncernen ICTA/Intellecta, ansvarat för har man slagit ihop en mängd olika lokala SPA:er, kampanjsajten och mikrosajter utan att tappa helheten eller den centrala styrningen.

Panasonic USA ska anammat Drupal 8 och en API-first approach för att få en digital enhet som kan agera flexibelt men samtidigt inte tappar marknads- och helhetsbilden. Delar av det Drupal-implementatörerna har lärt sig från att arbeta med t ex de omfattande amerikanska myndighetsprojekten de senaste halvdecenniet ska ha kommit med i projekten. Panasonic ska sedan pilot-införandet runt ett år sedan fortsatt att jobba med utrullning av olika Drupal-webbar och tillägg. I Europa för huvudmarknaden Japan används fortfarande Adobe Marketing Cloud och Panasonic.com samt Panasonic.co.jp återfinns på en AEM.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  AI överallt på årets stora Drupal Drupalcon, KitKat och Jägermeister på stora scen

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss