P&G tar hem all data och CX, gigantiskt Sitecore XP-projekt. 33% minskade totala CMS-kostnader

In Content Marketing, CXM, E-handel, Microsoft .NET, Nyheter, Online Marketing, PWA, Sitecore XP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

P&G fortsätter att ifrågasätta egna digitala marknadsföringsinsatserna. Med Marc Pritchard i spetsen har de i omgångar skurit ned investeringarna för alla egna varumärken med flera miljarder – varje år. Så sent som förra året skar man ned med ytterligare 3 miljarder SEK. Däremot visar det sig P&G satsar stort på egna CDP/DMP och CX-initiativ i ett nytt samarbete tillsammans med Sitecore. Det är högaktuellt för jättebolaget att lära sig om all egen data och spara ned den på en mängd olika sätt. Något som annonsbesparingarna används till, har det visat sig.

Procter & Gamble har hundratals varumärken och mer än 800 online properties. Som Always, Ambi Pur, Ariel, Bounty, Charmin, Crest, Dawn, Downy, Fairy, Febreze, Gain, Gillette, Head & Shoulders, Lenor, Olay, Oral-B, Pampers, Pantene, SK-II, Tide, Vicks och Whisper. De har tidigare sysselsatt ”en armé” av digitala marknadsförare och mängder kreativa byråer. Nu har dessa bantats ihop rejält i samband med en sund renodling av teknik, martech-stöd och alla plattformar. Det krävs inte lika många nischade partners med färre eller öppnare system.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Rekordaktiv eventperiod, nu har årets första digital- och webbtävling avgjorts, vinnare är..

Det nya målet är att leverera en mer konsekvent varumärkesupplevelse i de 80 länder man verkar. På alla olika språk och med kulturella skillnader etc. P&Gs tidigare ekosystem var komplext om brokigt med alla olika tekniker som .NET, Java, PHP och några Microsoft SharePoint Server. Samt inte färre än 10 olika innehållshanteringssystem (CMS) ska tidigare hindrade för de digitala marknadsföringsteamen på flera sätt.

Sitecore berättar de fått ansvaret när hela P&G ska transformera sin massiva digitala marknadsföringsnärvaro online. En omfattande Sitecore XP .NET svit ska ha rullats ut i omgångar under 2020. P&G arbetade med byrån Mindtree för att bygga en multikanalsplattform byggd på Sitecore Experience Platform med ett Atomic Design-bibliotek med återanvändbara komponenter som kan monteras, konfigureras och deployas snabbt. Sedan lanseringen av den nya plattformen ska P&G minskat kostnaderna med runt 1/3 gällande plattforms- och licenskostnader.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  NK:s digitalförsäljning upp med 112 procent efter ny SEO-strategi

Procter & Gamble var tidigare en större användare av Drupal sedan 2010. Vilket gladde Acquia. P&G är en större användare av Episerver Optimizely också för sina varumärken.