litium bakom flera nya B2B och PIM e-handelsprojekt

In Nyheter, E-handel, litium by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Litium står inte på bromsen under de högintensiva B2B Marketplace/D2C ehandelstiderna som skapar så många nya projekt och sysselsätter varenda större inhouse marknadsavdelning just nu (här är en länk till ny föreläsning om ämnet). Det noterade SaaS e-handelsplattformsbolaget visar upp flera nya kundcase under slutet av oktober. En av dem som jobbar med litium är B2B textilföretagskunden Götessons. De verkar på en stor internationell marknad och tidigare valt att vänta en stund med att nå ut via egen e-handel. Men idag går den egna B2B-lösningen helt live.

”– Vi ville bygga en plattform för våra kunder som ger dem mer än en köpknapp. Här kan de både återanvända ordrar, gå från offert till order och bygga ett snyggt säljmaterial som de kan använda när de presenterar projekt.”

Förklarar Jessica Carlstein, Marknadschef på Götessons.

”– E-handeln knyter även ihop de digitala plattformar vi befinner oss på idag. Man kan ladda ner över 50 produkter som BIM-objekt och rita in i projekt, beräkna våra produkters akustiska förmåga i ett rum via Acoustic Facts och nu också kunna handla dem från vår webbplats. Det är en del av att göra det enkelt för kunden att handla från oss.”

Säger hon vidaren. Som i många B2B e-handelslösningar måste kunden vara registrerad och känd för att åtnjuta alla sina individuella fördelar såsom rabatt, bundlingar, produktanpassningar etc. Den nya B2B e-handeln https://gotessons.com är tänkt att fungera som ett komplett säljverktyg med stort fokus på användaren. 2019 förvärvades Götessons av investmentbolaget Accent Equity som majoritetsägare.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Dollarstore gör comeback inom e-handel, nysatsar med Litium SaaS. Så ser strategin ut

Götessons är även användare av Litium PIM och Adobe InDesign pluginen C3 lösning för produktion av kataloger levererad av Pagono.

För två veckor sen lanserade även den nya kunden Gustavsberg Rörsystem AB sin helt nya site baserad på litium SaaS. En mer flexibel, och responsiv lösning.