Pleo säger sig spara 330 000:- i månaden på att lämna Salesforce

In CRM Customer Relationship Management, Hubspot, Nyheter, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Danska framgångssagan och SaaS-bolaget Pleo, som snart även är aktuella för en börsintroduktion, är ny större förespråkare för Hubspot CX/CRM. Enligt ett nytt uttalande till MKSE.com ska Pleo varit ytterst nära att byta ut sitt CRM-system till Salesforce men valde i sista sekund istället att fullt ut engagera sig i en HubSpot lösning.

0 Mkr
har bolaget tagit in i kapital
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

Den ursprungliga planen var att ta in stöd för att migrera företagets all kundvård- och kunddatahantering till en större Salesforce-lösning. Men vid initiala analyser och förstudier identifierades istället snabbt en rätt ineffektiv användning av befintlig HubSpot-lösning ned API-påkopplade externa system. Dessutom fanns det inte en plan för samverkan och flera silos ska ha existerat i både verksamhet och sett till hur systemet först var upprättat. Pleo ska därför fått hjälp av HubSpot själva och deras professional services team som relativt snabbt ska ha åtgärdade bristerna. Det var uppskattat, Pleo valde att inte bara behålla HubSpot utan också direkt uppgradera till Enterprise-planen.

Denna strategi ska, enligt Pleo, har lett till en årlig besparing på nästan fyra miljoner kronor. Teknikchefen Jeppe Wienziers Stenbæk betonar vikten av en solid grund för företagets tillväxt, vilket HubSpot har möjliggjort genom att centralisera olika verktyg och processer. Detta centraliserade tillvägagångssätt ska nu ha sparat Pleo stora pengar och samtidigt gjort arbetsflödena inom bolaget effektivare. Särskilt för sälj-, kundtjänst- och marknadsföringsteamen som behövde komma varandra närmare. Det jobbar över 1000 anställda på Pleo idag.

”– En säljare ska inte behöva använda flera olika verktyg för att utföra sitt arbete. När jag började på Pleo, var våra säljare tvungna att växla mellan olika verktyg för att få tillgång till olika dashboards. Genom att centralisera och integrera våra processer i en enda plattform har vi möjlighet att skapa effektiva arbetsflöden för att automatisera uppgifter som tidigare utfördes manuellt.”

Säger Jeppe Wienziers Stenbæk.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Hubspot för ICA, Vattenfall och Tink tar Invise till toppen, konkurrerar med martech-jätte