Prestigeseger på flera sätt då Avensia äntligen tar sig in i Norge

In CXM, E-handel, Nyheter, Optimizely/Episerver, Optimizely/Episerver Commerce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

MKSE.com Norge ✕ Sverige: Den västra gränsen må vara stängd i pandemin, men de senaste 36 månaderna har Sverige och Norge allt tätare knutits ihop som en nordisk digital enhet. Både när Managementbjässarna Accenture, Deloitte och Capgemini ser på Norden som en gränslös europeisk entitet med olika regionförkortningar eller när byrånätverk som NoA anser oss tvungna att verka ihop. För att bli en tillräckligt stark geografisk enhet att kunna slåss mot europeiska och amerikanska motsvarigheter.

I praktiken har det oftast handlat om Norge och Sverige som möts. Affärer görs på andra sidan gränsen samt verksamheter satsar en peng på att flytta i endera riktningen.

För att kunna adressera dessa återkommande nyheter än mer korrekt, och från två vinklar, väljer MKSE.com öppna upp en ny sektion och artikelsatsning där vi tillsammans med Ole Martin N. Evensmo på Springboard Martech AS kommer prata om historiken, datan och anledningarna till varför vissa svenska bolag vinner affärer i Oslo. Eller vad som historiskt karaktäriserat de norska byråer som är på väg att öppna upp sitt första svenska kontor. Samt mycket mer gällande vår granne i väst.

Vi har mer på samma ämne:  På sex månader gick Apohem från "mest framgångsrika kunden" till ny leverantör och e-handelsplattform

Först ut är dagens information om hur svenska e-handelskonsultbolaget Avensia vunnit en norsk storaffär i den större fritidsaktören Get Inspired. Avensia ska enligt uppgift uppenbarligen ägnat flera år med att bearbeta och komma in på den norska marknaden. Speciellt Geta och till en viss grad Epinova ska har varit historiskt så pass starka på Episerver CMS och Commerce att det inte funnits behov för ett svenskt Episerver e-handelsalternativ. Patrioismen har även varit stark.

Men Get Inspired uppdraget vinner de inte över Geta, Epinova eller Creuna/Knowit. Det som gör det hela extra interessant är att de de har tagit över kunden från gamla Trollweb (numera Visma Digital Commerce, även de en Episerver partner).

”- Avensia har slitit i många år med att komma in på den norska marknaden, där särskilt byråerna Geta och i viss utsträckning Epinova har varit helt dominerande inom Episerver e-handel och Episerver Commerce. Med dagens besked har Avensia fått ett antal nya kunder här i Norge och till och med vunnit Get Inspired, en av Norges mest kända nätbutiker. Den här affären måste smaka mumma för Avensia.”

Säger Ole Martin N. Evensmo. Beslutet att välja svenskt, och Avensia måste kännas extra tufft för Visma. Get Inspired ska under en längre tid varit en av deres mest profilerade kunder i Norge.

”- Get Inspired har länge också varit en välkänd Magento-referens i det nära samarbetet med Visma Digital Commerce. Nu verkar den historian och samarbetet vara över.”

[ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”] [/ppp_patron_only]
Vi har mer på samma ämne:  Epinova lockar över säljchef från Valtech med 15 års Episerver-erfarenhet