Prestigeseger på flera sätt då Avensia äntligen tar sig in i Norge

In CXM, E-handel, Nyheter, Optimizely/Episerver, Optimizely/Episerver Commerce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

MKSE.com Norge ✕ Sverige: Den västra gränsen må vara stängd i pandemin, men de senaste 36 månaderna har Sverige och Norge allt tätare knutits ihop som en nordisk digital enhet. Både när Managementbjässarna Accenture, Deloitte och Capgemini ser på Norden som en gränslös europeisk entitet med olika regionförkortningar eller när byrånätverk som NoA anser oss tvungna att verka ihop. För att bli en tillräckligt stark geografisk enhet att kunna slåss mot europeiska och amerikanska motsvarigheter.

I praktiken har det oftast handlat om Norge och Sverige som möts. Affärer görs på andra sidan gränsen samt verksamheter satsar en peng på att flytta i endera riktningen.

För att kunna adressera dessa återkommande nyheter än mer korrekt, och från två vinklar, väljer MKSE.com öppna upp en ny sektion och artikelsatsning där vi tillsammans med Ole Martin N. Evensmo på Springboard Martech AS kommer prata om historiken, datan och anledningarna till varför vissa svenska bolag vinner affärer i Oslo. Eller vad som historiskt karaktäriserat de norska byråer som är på väg att öppna upp sitt första svenska kontor. Samt mycket mer gällande vår granne i väst.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Impact Commerce ska hjälpa Elkjøp Elgiganten med MACH-arkitektur, investeringar och e-handel

Först ut är dagens information om hur svenska e-handelskonsultbolaget Avensia vunnit en norsk storaffär i den större fritidsaktören Get Inspired. Avensia ska enligt uppgift uppenbarligen ägnat flera år med att bearbeta och komma in på den norska marknaden. Speciellt Geta och till en viss grad Epinova ska har varit historiskt så pass starka på Episerver CMS och Commerce att det inte funnits behov för ett svenskt Episerver e-handelsalternativ. Patrioismen har även varit stark.

Men Get Inspired uppdraget vinner de inte över Geta, Epinova eller Creuna/Knowit. Det som gör det hela extra interessant är att de de har tagit över kunden från gamla Trollweb (numera Visma Digital Commerce, även de en Episerver partner).

”- Avensia har slitit i många år med att komma in på den norska marknaden, där särskilt byråerna Geta och i viss utsträckning Epinova har varit helt dominerande inom Episerver e-handel och Episerver Commerce. Med dagens besked har Avensia fått ett antal nya kunder här i Norge och till och med vunnit Get Inspired, en av Norges mest kända nätbutiker. Den här affären måste smaka mumma för Avensia.”

Säger Ole Martin N. Evensmo. Beslutet att välja svenskt, och Avensia måste kännas extra tufft för Visma. Get Inspired ska under en längre tid varit en av deres mest profilerade kunder i Norge.

”- Get Inspired har länge också varit en välkänd Magento-referens i det nära samarbetet med Visma Digital Commerce. Nu verkar den historian och samarbetet vara över.”Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Star Global passerar 1000 anställda med API och Service Design-paket för FinTech


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.Login with Patreon