PS of Sweden-grundare bygger tre nya D2C, konkurrerar mot tidigare skapelse med återanvänd headless-arkitektur

In Centra, E-handel, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Modevarumärket Kati Lani är på väg att lanseras senare i november, i lagom tid till julhandeln. Det är ett av tre nystartade D2C-varumärken signerade Karin Bjärle efter hon sålde av PS of Sweden. Allt på samma plattform som hon valde innan, Centra headless.

Alla varumärkena kommer fokusera på försäljning via e-handeln direkt mot konsument. Ett kommande märke ska bli direkt konkurrerande mot PS of Sweden.

Vilka svenska bolag har redan spenderat för mycket på fel headless-stöd och eventuellt missmatchade digitalstöd? Ett MKSE Patreon Premium-konto öppnar upp för MKSE.com Lens och direktkontakt med innovation tech samtal. Prova gratis – en begränsad period.

”- Jag bestämde mig för att lämna PS of Sweden för ett år sedan för bolaget hade blivit för stort. Jag älskar att bygga företag, men jag gillar inte att förvalta dem – så därför lämnar jag nu över stafettpinnen med varm hand till mina tidigare partners, eEquity. En av anledningarna till att vi kunnat hålla processen så smidig och snabb är att vi har kunnat återanvända den tekniska arkitektur som vi tidigare skapat tillsammans med Centra. De nya bolagen kommer, precis som PS of Sweden, att sälja 100% DTC och utesluta återförsäljning via retail helt. Det har varit ett framgångsrecept som gjort att vi kan skala internationellt samtidigt som vi får kreativ frihet till att skapa varumärken som berör.”

Säger Karin Bjärle i ett uttalande.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Inte kris överallt, Centra firar fjorton releaser på åtta veckor