Race mellan Enterspace, VRex och Mission X att bli första VR-center

In CXM, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Vilket race det är med olika VR-centers i Stockholm. Vi har Mission X, som öppnade i tid i november, men saknade sin publikdragare Omnifinity Treadmill. Men de meddelar idag MKSE.com att Omnifinityn har anlänt efter viss leveranstid från Kina och ska finnas på plats första veckan i mars.

Sedan är det noterade Starbreezes omfattande koncept Enterspace på Sveavägen 14 och 900 m2. Efter förseningar på några månader nu ska det nu vara redo att öppna i början av mars. Starbreeze är även upptagna med att ta sitt VR center koncept till kunder i Dubai.

Dessutom berättade VRex VD Micha Velasco att de första veckan i mars skulle vara klara med sitt ”4D” VR-koncept med Oculus Vive på två gånger 300 m2 i Bromma, Stockholm. Då ska det finns fysiska objects att hålla i tillsammans med fläktar, rök och vattenstänk som adderar till en ”fullbody tracking” VR-upplevelse.

Dessutom finns intresseorganisationen VR Sverige som satt ihop olika kick-off paket inom VR för svenska intresserade företag. Ett paket för 20 personer börjar på runt 10 000:- SEK.

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera. Kontakta oss.